Ældre i Slagelse skal nu sige ja eller nej til halal

0
3387
Skal bøffen være halal- eller ikke-halalslagtet? Det kan de ældre, der får mad fra kommunen i Slagelse, nu tage stilling til.

Dansk Folkeparti har fået byrådet med på en beslutning om, at borgere, der får mad fra den kommunale madservice, skal spørges om de vil have halal- eller ikke halalkød

Nu kan ældre i Slagelse Kommune, som får mad fra den kommunale madservice, sige ja eller nej til halal. Dansk Folkeparti har fået byrådet i Slagelse med på et forslag om, at borgere, der får mad fra kommunen, skal spørges, om de ønsker kød, der er halal- eller ikke-halal-slagtet.

”Vi så allerhelst at man forbød halal i det kommunale madtilbud, men det vil vi aldrig kunne få opbakning til i byrådet. Derfor har vi i stedet foreslået, at ikke-halal nu bliver en valgmulighed, ligesom man kan vælge svinekød fra, halalkød til eller vælge veganer- eller vegetarmad,” fortæller Henrik Brodersen, der er byrådsmedlem i Slagelse og folketingsmedlem for Dansk Folkeparti.

Lederen af den kommunale Madservice, der leverer til otte plejecentre i Slagelse, siger til Sjællands Tidende, at hun ikke har oplevet nogen efterspørgsel på kød, der ikke er halalslagtet. Og faktisk er det allerede i dag muligt at fravælge halalkød i Slagelse Kommune, fremgår det af beslutningen i byrådet. Men som Henrik Brodersen konstaterer, så er der ingen der ved det, for de er aldrig blevet spurgt.

Henrik Brodersen, byrådsmedlem i Slagelse og medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

”Det kan godt være, at det i princippet har været en mulighed. Men når man ikke har stillet spørgsmålet til de ældre, så har de ikke haft mulighed for at vælge. Det får de mulighed for nu,” siger Henrik Brodersen.

DFeren forklarer sin egen modstand mod halalslagtning med det afgiftssystem, som halalslagtningen er en del af. Slagterier, der halalslagter, betaler en afgift til Islamisk Kulturcenter i Danmark, som er en del World Muslim League. Den saudi arabiske organisation World Muslim League arbejder for udbredelse af kendskabet til wahabisme, som er ultrakonservative version af islam, der praktiseres i Saudi Arabien.