Dansk Folkeparti ser frem til øget samarbejde i Norden

0
1427
Facebookfoto fra Nordisk Frihed-gruppens sommergruppemøde i Finland.

Aron Emilsson fra Sverigedemokraterne afløser Mikkel Dencker (DF) som formand for partigruppen Nordisk Frihed i Nordisk Råd

Det bliver et medlem af Sverigedemokraterne, som fremover skal stå i spidsen for partigruppen Nordisk Frihed med bl.a. Dansk Folkeparti i Nordisk Råd. Det drejer sig om  Aron Emilsson (SD), der afløser Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti. Ny næstformand er  Lulu Ranne  fra De Sande Finner (DSF).

De tre partier i Nordisk Frihed-gruppen har været samlet til et sommergruppemøde i Finland, hvor der i disse dage er møde i Nordisk Råd. På sommergruppemødet er der blevet lagt en fælles strategi for, hvordan den socialkonservative bevægelse “kan vokse og samles for et dybere nordisk samarbejde,” som det hedder i en pressemeddelelse.

“I Dansk Folkeparti lægger vi stor vægt på det nordisk samarbejde, og vi mener, at de nordiske lande historisk har været langt bedre til at gennemføre en lang række foranstaltninger end EU-systemet,” siger folketingsmedlem Liselotte Blixt, Dansk Folkeparti.

“Dette skyldes naturligvis det sproglige, historiske og kulturelle samfund mellem de nordiske lande. Jeg ser meget frem til samarbejdet mellem danskere, svenskere og finner, og i den kommende tid vil jeg komme med et antal forslag, der vedrører alle borgere i de nordiske lande, som f.eks sundhed og social pleje,” siger hun.

Den nye gruppeformand Aron Emilsson glæder sig til samarbejdet:

“Min ambition er, at vores partigruppe skal videreudvikle og udvide vores profil og aktivitet i Nordisk Råd. Vi går også ind i en interessant tid, da Brexit åbner nye muligheder for tættere nordisk samarbejde med Skotland og Storbritannien,” siger han.