Dannebrog uønsket i EU-parlamentet: Præsident fjerner Peter Kofods danske flag

0
10563
Peter Kofod fotograferet på sin første dag i parlamentssalen i Strasbourg, hvor han havde sit Dannebrog med. Nu er det fjernet fra hans plads. Foto fra Facebook

EU-parlamentets præsident vil ikke se på en række, små nationale flag, som den nationalkonservative gruppe har haft stående på deres pladser i parlamentet. Fuldstændig skørt, mener DFs medlem af EU-parlamentet Peter Kofod

Det er upassende at vise Dannebrog og andre nationale flag i Europa-Parlamentet. Det mener EU-parlamentets præsident, italieneren David Sassoli. Han har fået fjernet en række små bordflag, som medlemmerne af den nationalkonservative og EU-skeptiske gruppe i parlamentet har haft stående ved deres paladser, når der er møder i parlamentet i Strasbourg.

Dansk Folkepartis medlem af parlamentet Peter Kofod, er en af dem, der har fået fjernet sit flag.

”Det er jo fuldstændigt skørt. Det viser jo, hvor EU er på vej hen. Nu kan man ikke engang acceptere, at man har en lille bordfane stående, der viser, hvilket land man kommer fra og at man er stolt af sit land,” siger Peter Kofod.

Det hedder i forretningsorden for parlamentet, at ”medlemmerne må ikke forstyrre den gode ro og orden i mødesalen og skal afholde sig fra upassende adfærd. De må ikke anvende bannere”. Det er disse bestemmelser, som de små bordfaner åbenbart er i konflikt med, ifølge parlamentets italienske præsident.

”Med mit kendskab til Sassoli, så synes han det er upassende adfærd at vise sit flag. Jeg synes omvendt det er stærkt stødende, at han bliver stødt af at se et nationalt flag i parlamentet,” siger Peter Kofod.

Var ikke en provokation

Har flagene været tænkt som en provokation fra jeres side?

”Slet ikke. For mig var det gjort i dyb respekt for de vælgere, der har sat kryds ved mig. Det skal minde mig om, at jeg er sendt herned af næsten 300.000 danskere, og det skal jeg arbejde hver dag for at gøre mig fortjent til,” siger Peter Kofod.

Den nationalkonservative gruppe vil nu tage sagen op i plenarforsamlingen. Kofod & co. vil vide, med hvilken hjemmel præsidiet kan fjerne deres flag.

”Jeg mener ikke, at der er noget i forretningsorden der berettiger til at fjerne vores flag. Jeg ser det som en markering fra præsidenten af, at vi ikke slkal tro vi er noget,” siger Peter Kofod.