Dannebrog får plads i Haderslevs nye byrådssal

0
1913
De lokale DF fejrer, at et flertal i Haderslev byråd tirsdag aften gav tislutning til et DF-forslag om at Dannebrog skal have en plads i byrådssalen på det nye rådhus. Foto fra Jon krongaards facebookside

Dansk Folkeparti i Haderslev har samlet et flertal for, at Dannebrog skal hænge i kommunens nye byrådssal

Endnu en kommune har besluttet, at Dannebrog skal have en plads i byrådssalen. Denne gang er det Haderslev Kommune, og igen er det byrødder fra Dansk Folkeparti, som har bragt forslaget op.

Helt konkret har et flertal i byrådet besluttet, at Danmarks rødhvide nationalsymbol skal op og hænge i byrådssalen, når kommunens nye rådhus åbner i VUC Syds gamle bygninger på Haderslev Havn.

“Det er vores fælles flag og historie. Det minder os om, hvem vi er og hvad vi er rundet af. Ingen har patent på flaget. Vi tilhører forskellige partier med forskellige ideologier fra liberalister til socialister, men vi er alle danskere,” sagde Jon Krongaard, 1. viceborgmester for Dansk Folkeparti, da forslaget blev behandlet tirsdag aften i byrådet, i følge Jyske Vestkysten.

“Det er vores fælles flag og historie. Det minder os om, hvem vi er og hvad vi er rundet af”

Jon Krongaard, 1. viceborgmester (DF)

Borgerlig for, venstrefløjen imod

Forslaget fik opbakning fra de øvrige borgerlige partier, mens venstrefløjen var imod. Enhedslisten mente for eksempel, at “Dannebrog er smukkest, når det hænger fra toppen af en flagstang”. Herfra lød der også et forslag om, at regnbueflaget skal hænge i byrådssalen. I samme boldgade kom Det Radikale Venstre og Slesvigsk Parti med forslag om at hænge Europaflaget op.

Socialdemokratiet var også imod. Den tidligere socialdemokratiske borgmester Jens Christian Gjesing mente, at Dannebrog som “folkets flag” ikke skulle hænge som et magtsymbol på rådhuset. Omvendt sagde Thies Mathiasen fra DF, at netop i Sønderjylland giver det særlig god mening at vise Dannebrog på rådhuset:

“Hvilket smukkere symbol kan vi have end Dannebrog, specielt her i området,” sagde Thies Mathiasen i følge Jyske Venstkynsten.

På Facebook jubler de lokale DFere over beslutningen:

“Great News. Dannebrog kommer op i byrådssalen, når vi indvier det nye Rådhus – og det er vi mildest talt helt pjattede med i DF – ellers havde vi jo ikke stillet forslaget. Tak til de borgerlige partier, der stemte med os. Lille sejr, stor betydning,” skriver Jon Krongaard på Facebook.