Corona: DF foreslår sundhedskontrol ved grænsen

0
2421
Københavns Lufthavn fredag den 13. maj. Står det til DF, skal alle rejsende, der kommer til Danmark, tjekkes for symptomer på corona. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2020

Dansk Folkeparti vil have tjekket indrejsende i lufthavnene og ved de store grænseovergange for coronasmitte / Covid19

Der skal indsættes sundhedspersonale i lufthavnene og ved grænseovergangene for at tjekke mod coronavirus. Det foreslår Dansk Folkeparti, skriver Danmarks Radio.

“Når danskerne bliver bedt om at gøre så dramatiske ting, som vi beder dem om nu, så skal man også have sikkerhed for, at der ikke kommer smitte ind over grænsen,” siger DFs formand Kristian Thulesen Dahl til DR.dk.

Han mener, at en feberkontrol vil kunne holde i hvert fald en del smittede ude af landet.

“Det er ikke en 100 procents garanti, men det vil gøre, at nogle af dem, der åbenlyst er smittet med corona, vil kunne tages ved grænsen,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Københavns Lufthavn fredag den 13. marts 2020. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2020

Han peger på, at det danske arbejdsmarked er tæt integeret med den øvrige Østersø-region. Derfor giver det ingen mening at lave en stribe vidtgående tiltag mod corona i Danmark, når grænserne står helt åbne.

“Nu har vi 14 dage, hvor vi sætter Danmark på den anden ende. Så burde vi også tage nogle særlige skridt ved grænsen,” siger Thulesen Dahl til DR.dk.

Torsdag aften kom DF med en række andre markante forslag til yderligere corona-tiltag. Her på ditOverblik foreslog gruppeformand Peter Skaarup, at coronaen skal bekæmpes med asylstop, udgangsforbud på asylcentre og forbud mod besøgende i fængsler. Desuden foreslår DF, at staten skal inddrage et antal hotelværelser som kan bruges til plejekrævende borgere, når sundhedsvæsenet kommer under pres de kommende uger.

Læs mere her: DF: Bekæmp corona med asylstop, udgangsforbud og forbud mod fængselsbesøg