DF: Bekæmp corona med asylstop, udgangsforbud og forbud mod fængselsbesøg

0
9949
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti vil indføre udgangsforbud på asylcentre, lukke midlertidigt ned for besøg i fængsler og bruge hoteller til plejekrævende borgere i kampen mod den smitsomme coronavirus

Dansk Folkeparti kommer nu med en række kontante forslag til regeringen, der skal dæmme yderligere op for smitten med coronavirus.

Står det til DF, skal coronaen bekæmpes med asylstop, udgangsforbud på asylcentre og forbud mod besøgende i fængsler. Desuden foreslår DF, at staten skal inddrage et antal hotelværelser som kan bruges til plejekrævende borgere, når sundhedsvæsenet kommer under pres de kommende uger.

Asylstop

Helt overordnet bakker DF op om alle de tiltag, som regeringen hidtil har iværksat i kampen mod coronaen. Senest den lovpakke, som Folketinget vedtager torsdag, som bl.a. gør det muligt at indføre forbud mod større forsamlinger og tvinge smittede i isolation. Men Dansk Folkeparti mener, at der er brug for yderligere tiltag.

DFs gruppeformand Peter Skaarup fortæller, at DF vil have et midlertidigt asylstop og en sikkerhed for, at asylsøgere, der allerede er i landet, ikke spreder smitte:

”Regeringen vil fremadrettet sende asylansøgere i karantæne, hvis de kommer fra et rødt område (lande som der frarådes rejser til, red.). Men hvis asylansøgere ikke fortæller, at de har været i et rødt område, kommer de ind. Det mener vi er for stor en risiko at løbe. Vi mener slet ikke, at Danmark skal tage asylsøgere i den nuværende situation,” siger Peter Skaarup.

“Vi mener slet ikke, at Danmark skal tage asylsøgere i den nuværende situation”

Peter Skaarup, gruppeformand, DF

For de asylsøgere og afviste asylansøgere, som er i landet, bør kursen også skærpes, mener DF.

”Vi mener, at alle, der er indkvarteret på et asylcenter, skal have udgangsforbud. Vi ved jo dybest set ikke, om folk har været i et risikoområde. Det samme gælder afviste asylansøgere. Der er ingen grund til at løbe nogen risiko,” siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Forbud mod besøg i fængsler

Et andet markant tiltag, som DF ønsker, er et midlertidigt forbud mod besøg i fængsler. DF advarer om, at fængselspersonalet ikke har kapacitet til at klare en situation, hvor coronasmitten spreder sig blandt indsatte. Derfor er et besøgsforbud nødvendigt.

”Vi vil få et kæmpestort problem, hvis smitten spreder sig i fængslerne, for der er ikke personale til at holde smittede isolerede. Man spørger nu besøgende, om de har været i risikoområderne. Men det er jo ikke sikkert, at man får et ærligt svar. Så for en sikkerheds skyld, bør der indføres et besøgsforbud i minimum fjorten dage,” siger Peter Skaarup.

”Vi vil få et kæmpestort problem, hvis smitten spreder sig i fængslerne, for der er ikke personale til at holde smittede isolerede”

Hotelværelser til syge borgere

Endelig foreslår DF, at en række store hoteller pålægges at stille et antal værelser til rådighed, som kan anvendes til syge og plejekrævende borgere.

”Vi risikerer at få et stort kapacitetsproblem i sundhedsvæsenet den kommende tid. I den situation vil det være praktisk, hvis vi kan bruge hotelværelser til borgere, som skal have pleje. Det er nemmere at kunne gå fra dør til dør på et hotel, end at skulle køre rundt til private hjem. Det vil også være nemmere at isolere en patient på et hotel. Og de store hoteller er oplagte at bruge, for de har mange værelser men ikke ret mange gæster i øjeblikket,” siger Peter Skaarup.

Infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital. Presset på de danske sygehuse kan blive så stort i den kommende tid, at DF nu foreslår, at der skal holdes hotelværelser i beredskab til plejekrævende borgere. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix