Briterne synes Brexit-forhandlinger går dårligt – men de vil stadig gerne ud

0
2095

Briterne har mistet troen på, at de kan få en god aftale med EU, når de forlader unionen til næste år, viser ny meningsmåling

Optimismen kan ligge på et meget lille sted hos briterne, når det gælder udsigten til at få en god Brexit-aftale med EU.

En ny meningsmåling viser, at kun 29 procent af briterne nu synes, at forhandlingerne med EU går godt. 71 procent synes de går dårligt. Samtidig er det kun 26 procent, der har tillid til, at Storbritanniens premierminister Theresa May vil få lavet den rette aftale med EU.

Det er analyseinstituttet ORB International, som hver måned tager temperaturen på briternes holdning til Brexit. Udviklingen viser et nærmest konstant fald over det seneste år, når det gælder spørgsmålet ”Synes du forhandlingerne med EU går godt”? For præcis et år siden, var der nogenlunde lige mange, der synes det gik såvel godt som dårligt.

Der er også lidt flere, der frygter en dårligere britisk økonomi efter Brexit. 44 procent er uenige i udsagnet ”Vi får det bedre økonomisk udenfor EU”. Kun 37 procent er enige i dét udsagn.

Bedre styr på indvandring udenfor EU

Til gengæld mener et stort flertal på 60 procent, at Storbritannien får bedre styr på indvandringen udenfor EU. Kun 25 procent mener, at der bliver mindre styr på indvandringen.

Trods skepsissen over om der kan landes en god aftale, er der nærmest dødt løb mellem tilhængere og modstandere af Brexit. I følge Politiken viser en ORB-måling, at cirka 40 procent vil stemme henholdsvis stemme ja og nej til Brexit lige nu.

Den nye britiske udenrigsminister Jeremy Hunt sagde i øvrigt tirsdag ifølge den britiske avis The Sun, at ”bosserne i EU ønsker ikke at give os en god aftale, fordi de frygter at andre lande får lyst til at forlade EU”:

”I deres hjerter vil de give Storbritannien en god aftale, fordi de ved, hvor vigtigt vi har været for Europas sikkerhed og velstand i efterkrigstiden. Men i deres hoveder er de bekymrede for, at hvis de giver os en god aftale, vil andre lande følge med,” sagde Jeremy Hunt.

2027 har deltaget i målingen fra ORB. Den er lavet inden Brexit-minister David Davis og udenrigsminister Boris Johnson forlod regeringen i starten af august.

“I deres hoveder er de bekymrede for, at hvis de giver os en god aftale, vil andre lande følge med”

Jeremy Hunt, britisk udenrigsminister, ifølge The Sun