DAGENS OVERBLIK: Radikale vil have skriftlig garanti fra S

0
2040
Martin Lidegaard, Morten Østergaard og Sofie Carsten Nielsen holder pressemøde efter De Radikales sommergruppemøde på Fayard i Munkebo tirsdag den 21. august 2018. . Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Radikale kræver garanti af S – De Radikale vil have en skriftlig garanti af Socialdemokratiet, hvis partiet skal støtte Mette Frederiksen som statsminister. Radikale vil have indflydelse på på udlændingepolitik, uddannelsespolitik, grøn omstilling og økonomisk politik. Det sagde de radikales politiske leder, Morten Østergaard, på et pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde på Fyn.

Foto: 10500 Försvarsmakten/Ritzau Scanpix

Svensk kampfly styrtet ned – Et svensk kampfly styrtede tirsdag formiddag ned nær en lufthavn ved byen Karlskrona i Blekinge. Flyet af typen Jas-39 Gripen kolliderede formentlig med en eller flere fugle. Piloten skød sig ud og var udskadt ved landingen, men blev dog sendt til undersøgelse på et sygehus.

Foto: Nandor Veres/MTI via AP/Scanpix

Bjørn ville ind på skole – En brunbjørn er blevet skudt og dræbt i den rumænske by Csikszereda i Transylvanien. Bjørnen, som var en han, brød ind i flere huse og slog bl.a. en ged ihjel, inden den til sidst forsøgte at komme over hegnet til et lokalt gymnasium. Her blev den skudt af jæger, der var blevet hidkaldt.

Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

Konservative vælger spidskandidat -Det Konservative Folkeparti har udpeget Pernille Weiss som spidskandidat til det kommende Europa-Parlamentsvalg. Den nye kandidat er 50 år og har tidligere siddet i amtsrådet på Fyn fra 1996 til 2004 for Konservative. Pernille Weiss, som er selvstændig, ses her med partiformand Søren Pape Poulsen og den afgående spidskandidat, tidligere partiformand Bendt Bentsen.