Kristian Thulesen Dahl til tops i partileder-måling

0
8333
PARTILEDERE TIL KULTURMØDE - Kristian Thulesen Dahl hilser på Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen ved starten af årets Kulturmøde på Mors torsdag, som blev åbnet med et politisk topmøde. Partilledermødet fandt sted et par dage efter, af Radius offentliggjorde en undersøgelse, der viser, at danskerne mener de to partiledere er de mest kompetente. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Danskerne kårer Mette Frederiksen til den mest troværdige partileder i ny meningsmåling. Kristian Thulesen Dahl scorer højst på fire ud af fem områder og bedømmes til at være den bedste politiske leder

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl scorer førstepladsen i en ny måling af partiledernes politiske kompetencer.

Det er Radius Kommunikation, som har undersøgt den danske befolknings holdninger til partiledernes troværdighed, lederegenskaber, kommunikation, indflydelse og indsigt.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen får den bedste bedømmelse, når det gælder troværdighed. Hun vinder foran Enhedslistens Pernille Skipper og SFs Pia Olsen Dyhr. Kristian Thulesen Dahl er på 4. pladsen, mens Søren Pape Poulen (Konservative) og Morten Østergaard (Radikale) indtager 5. og 6. pladsen. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) må tage til takke med en syvendeplads, når det gælder troværdighed.

På de øvrige fem områder, er det Kristian Thulesen Dahl, der scorer den bedste placering.

På spørgsmålet om partiledernes evner som politisk leder, får DF-lederen karakteren 3,30 på en skala fra 0-5. Mette Frederiksen bliver nummer to med 3,13 og statsminister Lars Løkke Rasmussen bliver nummer 3 med 2,97.

Kristian Thulesen Dahl vurderes også til at være den bedste kommunikatør blandt partilederne og til at have størst indflydelse. På spørgsmålet om partiledernes politiske indsigt og viden, deler han førstepladsen med Mette Frederiksen.

Politikernes troværdighed falder

2040 danskere har deltaget i undersøgelsen. Ved Radius’ forrige undersøgelse af partilederne i 2014, blev Kristian Thulesen Dahl vurderet til at være den mest troværdige. Han fik dengang karakteren 3,11 men er nu faldet til 2,63. Mindst troværdighed har Liberal Alliances Anders Samuelsen med 1,90.

”Faldet i troværdighed hos partilederne flugter desværre med den udvikling, vi i har set i forhold til politikerne generelt de seneste år. Personsager er med til at kompromittere tilliden, og dem har vi set mange af. Men særligt evnen til at få sin politik igennem, og holde hvad man lover, fylder noget. Det har eksempelvis ramt Anders Samuelsen, at han ikke har kunnet levere på skat, som han kæmpede for. Dermed oplever danskerne, at partilederne ikke gør, hvad de siger, de vil gøre,” siger Nicolaj Taudorf Andersen, der er Seniorpartner og bestyrelsesformand i Radius.

SE RESULTATERNE AF MÅLINGEN HER (med tilladelse fra Radius Kommunikation):