Pia K. og Messerschmidt langede ud efter EU i grundlovstaler

0
387
Pia Kjærsgaard holder Grundlovstale, Amager Strandpark 2024

Landet over talte både folketingsmedlemmer, EP-kandidater og lokale DF’ere til de 16 forskellige grundlovsmøder, som Dansk Folkeparti havde arrangeret i alle forskellige landsdele på Grundlovsdag den 5. juni

Dansk Folkepartis tidligere mangeårige formand og stifter Pia Kjærsgaard lagde Grundlovsdag ud med at tale på Amager Strandpark til et grundlovsmøde arrangeret af DF’s lokalafdeling for København, Frederiksberg og Amager. Herefter gik turen til Nakskov på Lolland.

I sin tale lagde Pia Kjærsgaard særligt vægt på det forestående valg til Europa-Parlamentet samt forskellen mellem at være tilhænger af et stærkt Europa med respekt for nationalstaternes særegenhed overfor det at være tilhænger af en EU-føderation.

“At være imod EU er ikke at være imod Europa. Jeg holder utroligt meget af vores gamle kontinent, hvoraf al civilisation og dannelse udspringer. Det tror jeg netop er tilfældet, fordi de europæiske lande er så forskellige som de er”, lød det blandt andet fra DF-stifteren.

Messerschmidt med opsang til de andre europæiske lande

Formand Morten Messerschmidt talte i Odense på Grundlovsdag

Morten Messerschmidt brugte en del af sin grundlovstale til at rette en bredside imod de store europæiske lande, som han mener giver for lidt til Ukraine sammenlignet med Danmark.

“Langt hovedparten af EU’s medlemslande ligger i hængekøjen, når det handler om at hjælpe Ukraine. Hvis man ser på Italien, Spanien og Frankrig tilsammen, så har de givet mindre end Danmark. 150 millioner indbyggere i de tre lande har givet mindre for at hjælpe ukrainerne end vi 5,5 millioner har i Danmark”, lød kritikken fra formand Morten Messerschmidt i sin grundlovstale.

“Der må også være en rimelighed i det, så vi har råd til at tage os af vores egne”, understregede han.

Blandt andre talere rundt i landet, kunne man bl.a. i Nordjylland høre tale fra Mikkel Bjørn, fra Alex Ahrendtsen på Bornholm, Mette Thiesen i Nordsjælland og i Kalundborg, Peter Kofod på Langeland og i Ejstrupholm, Nick Zimmermann i Randers, Anders Vistisen på Skamlingsbanken syd for Kolding og DFs næstformand Majbritt Birkholm i Ejstrupholm, Kalundborg og Nakskov.