Bandeopgør skaber frygt på sygehus – justitsminister lover handling

0
9460
Sydvestjysk Sygehus. Foto: Region Syddanmark

De ansatte på akutmodtagelsen på Sydvestjysk sygehus på gå med overfaldsalarmer, fordi familie og rivaler til ofte for bandekrig rykker ind på sygehuset. Helt uacceptabelt, lyder det fra bl.a. Trine Bramsen (S) og Peter SKaarup (DF). Justitministeren lover handling

Et bandeopgør i Esbjerg skaber frygt helt ind på akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus, hvor utrygge sygeplejersker er nødt til at gå med overfaldsalarmer.

Skudepisoder, slagsmål, knivstikkerier og påkørsler har det seneste år hærget Esbjerg, hvor banderne Stengårdsvej-gruppen og Kvaglundgruppen slås. Men bandekrigen raser ikke kun på gaderne i Esbjerg. Flere gange har ansatte på byens sygehus oplevet, at familie, venner og nogle gange rivaler tropper op, når ofre for skudepisoder og slagsmål er bragt ind på akutmodtagelsen.

“Det er et dobbeltpres, fordi man både forsøger at redde liv og samtidig skal forholde sig til, at der står nogen lige udenfor døren og vil ind,” siger Christian Jørgensen, ledende oversygeplejerske, til dr.dk.

“Mange af dem (familie, venner etc., red.) søger med ind på skadestuen for selv at ville tage hånd om den tilskadekomne. Når personalet så bremser deres videre vej ind på behandlingsområdet, kan det godt udløse nogle voldsomme hændelser,” siger han.

“Det er jo helt galt”

Oplysningerne får flere politikere til at reagere.

“Det er jo helt galt. Sygeplejersker skal kunne arbejde i tryghed. Justitsministeren må på banen, ” skriver Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen på twitter.

Trine Bramsen på Twitter.

Hun tilføjer overfor DR:

“Jeg har ingen problemer med at hæve straffen for bandemedlemmer, der truer vores sundhedspersonale”.

Formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF) vil også have Justitsministeren på banen:

“Helt uhørt at sygehuspersonalet i Esbjerg må gå med overfaldsalarmer på grund af kriminelle bander. Justitsminister Søren Pape må sørge for bedre sikkerhed, så vores ansatte ikke er utrygge og kan passe deres arbejde,” skriver han på twitter.

Peter Skaarup på Twitter.

Og justitsminister Søren Pape Poulsen lover, at der vil ske noget. Han kommenterer også sagen på twitter, hvor han skriver:

“Fuldstændig uacceptabelt. Vores sundhedspersonale skal selvfølgelig have ro og trygge forhold. Jeg har derfor bedt politiet om at undersøge, hvad vi kan gøre for at få hjulpet vores personale bedre og sat en stopper for problemerne”.

Justistminister Søren Pape Poulsen på twitter.