Briterne støtter Boris

0
1499
Premierminister Boris Johnson, her ved et pressemøde forleden i Irland, har stigende opbakning fra de britiske vælgere. Foto: REUTERS/Phil Noble

Et klart flertal af briterne ønsker at Brexit endelig bliver gennemført. Selv blandt dem, der stemte for at blive i EU, vil hver tredje nu ud af EU.

Måske havde vi sluppet for en del af de seneste ugers cirkus i London, hvis de britiske politikere havde kendt tallene tidligere. 54 procent af de adspurgte i en ny meningsmåling ønsker at Brexit gennemføres – jo hurtigere, jo bedre. Kun hver fjerde (25 procent) ønsker, at Brexit ikke bliver til en realitet.

Tallene bliver offentliggjort i dag i avisen Telegraph, der bruger det som afsæt til at udstille de oprørske politikere i parlamentet. ”Man skal leve i deres fantasiland for at tro på, at briterne vil have mere af deres slask og sløs,” skriver Asa Bennett i dagens avis. Han rammer de politikere, der nu i flere uger har gjort alt for at forhindre Brexit:

”Vælgerne står lige bag premierministeren og hans løfte om at gennemføre Brexit uanset hvad. Her siger 54 procent, at selv det at sende parlamentet på ferie er i orden, hvis det kan forhindre politikerne i at stoppe Brexit.”

Meningsmålingen er foretaget af analyseinstituttet ComRes, der har hovedkvarter i London. Her foretager man også løbende målinger af vælgernes holdning til de enkelte partier. Deres september måling viser, at de konservative trods alle opgør stadig er det førende parti – og sammen med Brexit Party kan de konservative dominere parlamentet i London.