“Kristian, du er Løvernes Konge”

0
2903
Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl blev tirsdag fejret ved en stor fødselsdags- og jubilæumsreception på Christiansborg i anledning af hans 50 års fødselsdag og 25 år som folketingsmedlem

De var der allesammen, nuværende og kommende partiledere, ministre, statsministeren, folketingsmedlemmer og en masse DFere. For det var en af folketingets mest erfarne og i perioder mest indflydelsesrige politikere, Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, som tirsdag blev fejret med en reception på Christiansborg i anledning af ikke bare én med to store milepæle: Hans nyligt overståede 50 års fødselsdag og hans 25 års jubilæum som medlem af Folketinget.

Statsminister Mette Frederiksens og Venstres kommende statsministerkandidat Jakob Ellemann-Jensen var blandt talerne, og det var selvfølgelig også DFs gruppeformand Peter Skaarup, der på vegne af partiet forærede både fodbolde – Thulesen Dahl er fanatisk Liverpoolfan – og en rejsegave til formanden.

Peter Skaarup fortalte i sin tale, at han har kendt Kristian Thulesen Dahl, siden de tilfældigt mødtes i toget i 1984 på vej til landsmøde i FPU, Fremskridtspartiets Ungdom:

“Du var 14, jeg var 19. Det var en vis aldersforskel dengang, men vi faldt hurtigt i snak, og jeg kan huske, at jeg var ret imponeret over, hvor kvik du var, og hvor godt du var inde i det politiske – af en dreng i konfirmationsalderen at være. Og jeg tænkte, at det var da dejligt, at der var andre normale mennesker med i FRP 🙂 Og at her var et talent ud over det sædvanlige… Den gode samtale, vi startede i en togkupé dengang, fortsatte gennem årene. Vi var på bølgelængde fra dag et,” sagde Peter Skaarup.

“Jeg kan huske, at jeg var ret imponeret over, hvor kvik du var, og hvor godt du var inde i det politiske”

Kristian Thulesen Dahl taler ved tirsdagens reception. Foto: Carsten Lundager

“Engagement og handlekraft”

Han fremhævede formandens lydhørhed og analytiske tilgang, evne til at motivere og samle tropperne, nærvær i samtaler, evne til at sige “pyt”, samt lederevner:

“Som type er du en leder, Kristian. Du er født i Løvens tegn (den 30. juli), og hvis man ellers tror på den slags, så er løven jo selve Kongen, den fødte leder med stærkt engagement og handlekraft. Kristian, du er Løvernes Konge”.

Peter Skaarup fremhævede også, at Kristian Thulesen Dahl altid kæmper for de svage ved forhandlingsbordet:

“Du har altid de svageste danskeres forhold for øje; de ældre og de syge. Dem, hvis stemme ofte ikke bliver hørt, som ikke har stærke interesseorganisationer. For ikke at glemme dyrene, som også i Dansk Folkeparti har fået et talerør. Du har ved forhandlingsbordet fået byttet topskattelettelser ud med forbedringer på velfærdsområdet. For dig er det nemlig vigtigt, at sammenhængskraften i samfundet bevares,” sagde DFs gruppeformand i sin tale.

Kristian Thulesen Dahl er født i Brædstrup i Østjylland. Han repræsenterede Fremskridtspartiet i Folketinget 1994-1995, hvorefter han var med til at stifte Dansk Folkeparti, som han har repræsenteret i Folketinget siden 1995. Kristian Thulesen Dahl afløste Pia Kjærgaard som formand for Dansk Folkeparti i 2012.

Her kan du se billeder af Carsten Lundager fra tirsdagens reception:

Kristian Thulesen Dahl og Venstres kommende formand Jakob Ellemann-Jensen.Foto: Carsten Lundager
Kristian Thulesen Dahl afløste i 2012 Pia Kjærsgaard som formand for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager
Stasminister Mette Frederiksen taler til Kristian Thulesen Dahl. Foto: Carsten Lundager
Partiformanden og statsministeren. Foto: Carsten Lundager
To partiformænd: Søren Pape Poulsen fra De Konservative og Kristian Thulesen Dahl. Foto: Carsten Lundager
Tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen og Lea Henriksen sammen med partiformanden og hans hustru Berit. Foto: Carsten Lundager
Den måske kommende næstformand i Venstre, Inger Støjberg, får en varm velkomst af DF-formanden. Foto: Carsten Lundager