Bred politisk aftale sikrer 5000 flere studiepladser

0
1658
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) orienterer sammen med alle folketingets partiers uddannelsesordførere om aftale om ekstra studiepladser på de videregående uddannelse efter forhandlinger i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti med i aftale, der sikrer at flere unge kan få en uddannelse efter coronakrisen

Det var en stribe glade uddannelsesordførere fra alle Folketingets partier, som sammen med forsknings- og uddannelsesminister Ane Halsbo-Jørgensen (S) torsdag formiddag holdt et fælles pressemøde i Forsknings- og Uddannelsesministeriet, hvor de præsenterede en politisk aftale, der sikrer oprettelsen af 5000 ekstra studiepladser.

Aftalen er en konsekvens af coronakrisen. Den skal sikre, at flere unge kan få en uddannelse, hvis coronakrisen betyder færre job og udlandsrejser til de unge.

En af tilfredse ordførere er Dansk Folkepartis Jens Henrik Thulesen Dahl. Han er ikke mindst glad for, at aftalen indebærer, at halvdelen af pladserne skal placeres udenfor hovedstaden.

Dansk Folkepartis Jens Henrik Thulesen Dahl på dagens pressemøde, hvor aftalen om ekstra studiepladser på de videregående uddannelse blev præsenteret. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

“Dansk Folkeparti er glade for med denne aftale, at kunne give flere unge mulighed for at få en uddannelse. Med aftalen understøttes en mere opsøgende og aktiv indsats for at motivere og vejlede de unge til at vælge uddannelser bredere ud over landet. Samtidig har det været vigtigt for Dansk Folkeparti, at aftalen understøtter oprettelsen af flere studiepladser på uddannelserne uden for de store byer,” siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

I alt er der sat 210 millioner kroner af til oprettelsen af de ekstra 5000 studiepladser i 2020 og 2021. 4500 skal oprettes indenfor områder som teknologi og it, hvor erhvervslivet efterspørger kvalificerede medarbejdere. De øvrige 500 pladser skal oprettes inden for velfærduddannelser, herunder flere praktikpladser som eksempelvis pædagoger, lærere og sygeplejersker.