Blå partier i fælles kamp mod Århus’ røde flertal

0
1581
Spidskandidaterne fra de seks borgerlige partier i Århus. DFs spidskandidat Jakob Søgaard Clausen er nummer fire fra venstre.

Seks borgerlige partier i Århus går til budgetforhandlingerne med en række fælles krav. Det er vigtigt signal om styrket borgerligt samarbejde, siger DFs spidskandidat Jakob Søgaard Clausen

Mens blå blok har mere end svært ved at finde fælles fodslag på Christiansborg, så viser seks borgerlige partier nu vejen til blåt samarbejde i Aarhus Kommune.

Her har Dansk Folkeparti, Venstre, Konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Kristendemokraterne indgået et fælles valgforbund, og nu har de også fundet sammen om budgetforhandlingerne. De seks partier har holdt en fælles budgetkonference, og her blev de enige om en række krav til budgettet.

”De borgerlige partier står sammen om et fælles fokus på f.eks. en værdig ældrepleje, en styrkelse af handicapområdet, flere frie valg til borgerne, en bedre og mere en-strenget betjening af virksomhederne, mindre bureaukrati, økonomisk ansvarlighed, og en styrket indsats overfor parallelsamfund. Samtidig retter de borgerlige partier en kritik af de socialistiske partiers overbudspolitik, med udsigt til skattestigninger og øgede afgifter for borgere og virksomheder,” lyder det i en pressemeddelelse, der har fået overskriften:

”Et styrket borgerligt samarbejde skal imødegå de røde partiers overbudspolitik”.

”Meget forener os”

Dansk Folkepartis spidskandidat Jakob Søgaard Clausen mener, at budgetudspillet sender et vigtigt signal om borgerligt sammenhold:

”I samlet flok arbejder vi borgerlige partier på at vise århusianerne, at der er et godt alternativ til det nuværende røde flertal. Nok er vi forskellige partier i den borgerlige blok, men der er meget der forener os, og det har vi fokus på. For os i Dansk Folkeparti er der især fokus på ældreområdet, socialområdet og trygheden til efterårets budgetforhandlinger. Det er alle tre områder, hvor vi borgerlige partier kan finde fælles fodslag med hver vores dagsorden,” siger han i pressemeddelelsen.

Jakob Søgaard Clausen understreger overfor ditOverblik, at partierne står frit i budgetforhandlingerne:

”Vi respekterer, at vi er forskellige partier med forskellige prioriteter. Men det her er et klart signal til borgmesteren (socialdemokraten Jacob Bundsgaaard, red.) om, at vi arbejder sammen, og at hovedmodstanderen for os ikke er de andre borgerlige partier,” siger Jakob Søgaard Clausen.

Friske øjne

Alle seks spidskandidater er nye, og det er i følge Jakob Søgaard Clausen en vigtig grund til, at det er lykkedes at samle partierne, hvoraf tre – DF, Venstre og Konservative – sidder i byrådet.

”Tidligere har der været nogle stridigheder mellem de borgerlige, men nu er alle spidskandidater nye og ser derfor med friske øjne på byrådssamarbejdet,” siger han.

Budgetforhandlingerne finder sted i september. Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har indsendt tilsammen 103 forslag til budgettet.

Læs også:

27-årige Jakob valgt til DFs spidskandidat i Århus: “Jeg føler mig godt klædt på”