Bizarre Tyskland: Tyrker bag angreb på andre tyrkere

0
2480
Modelfoto

Tyske medier har længe troet, at det var højreekstremister, der stod bag på en række angreb mod tyrkiske butikker i Bayern. Nu tror politiet, at gerningsmanden selv var tyrker

Det ligner en tilståelsessag, for den mulige gerningsmand kalder sig selv for ’bombemanden fra Kraiwaldburg’. Og den formodede gerningsmand blev taget under en billetkontrol i byen, der ligger en times kørsel øst for München. Han havde ingen billet, men til gengæld to rørbomber under frakken.

I april skal han have stået bag alvorlige tilfælde af hærværk mod flere butikker og senere et brandattentat på et hus, hvor en tyrkisk grønthandler holdt til. Ved attentatet blev seks personer skadet og beboerne slap kun ud af huset, fordi de fandt en vej gennem en kælder. Derfor bliver den formodede gerningsmand nu tiltalt for 27 gange mordforsøg.

Få ditoverbliks nyhedsbrevtilmeld dig her

Selvhad

Dykker man lidt længere ned i historien, kommer flere bizarre detaljer frem. Ifølge politiet har han under afhøringen fortalt, at hans motiv var had til tyrkere. Samtidig havde han en forestilling om, at han skulle slutte sig til terrorgruppen IS og måske var angrebene hans forsøg på at virke som en troværdig terrorist.

Manden er 25 år gammel og tysk statsborger, hvor begge forældrene kommer fra Tyrkiet. Han flere domme for mindre forseelser – blandt andet i forbindelse med narko. Bekendte har beskrevet ham som en enspænder, der stødte folk fra sig med sine ekstreme holdninger.

Da politiet fortalte om sagen og hans delvise tilståelse, blev han beskrevet som narcissist. Det blev også sagt, at han tydelig nød at være i rampelyset. Det var også i den sammenhæng, at han kaldte sig selv bombemand.

Lige da det var sket, var både de ramte handlende og de lokale medier ikke i tvivl. Det var fremmedhad, der var motivet, og højreekstremister – formentlig en hel bande – der stod bag. Det er ikke kendt, hvordan de nu ser på gerningsmanden fra deres egne rækker.

Kilder: Spiegel, Bild, Merkur

Få ditoverbliks nyhedsbrevtilmeld dig her