Forfatteren Ahmad Mahmoud, der har dansk-palæstinensisk baggrund, advarer om at en særlig ansvarsfralæggende ”in-sha-Allah” (om Gud vil) kultur blandt muslimer kan få coronasmitten til stige

Nye tal viser, at ikke-vestlige indvandrere er overrepræsenteret blandt de coronasmittede i Danmark, og en debattør med indvandrerbaggrund advarer nu om, at smitten kan få yderligere fart i indvandrerkredse, når den muslimske fastemåned ramadan afsluttes.

Det er forfatteren Ahmad Mahmoud, SF-folketingskandidat og kendt for bogen ”Sort land” om sin opvækst i det almene boligkvarter Askerød i Hundige, der kommer med advarslen i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Han peger på, at der trives en særlig ”in-sha-Allah”-kultur blandt muslimer, der gør ramadan-afslutningen ekstra problematisk i forhold til coronasmitten.

”In-sha-Allah” betyder om gud vil. Det, der sker, sker, hvis det er Guds vilje. Ingen corona kan smitte os, om Gud vil, så derfor er der ingen grund til at tage nogle forholdsregler. Heller ikke, når ramadanen skal afsluttes med eid-festen.

”Ramadanmåneden slutter typisk af med en kæmpe fest. Flere tusinde muslimer samles på tværs af hele landet. En kæmpe fest, der med fælles bøn, mad og to til fire kys på hver kind kan blive arnestedet for smittekæder, der i sidste ende paralyserer landet med risiko for kollaps,” skriver Ahmad Mahmoud.

Få ditoverbliks nyhedsbrevtilmeld dig her

Ansvarsfralæggelse skal konfronteres

Han mener, at det er på tide, at ansvarsfralæggelsen blandt muslimerne konfronteres. De nye tal fra Statens Serum Institut viser, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere fylder dobbelt så meget i coronastatistikken som deres andel af befolkningen burde tilsige, og ifølge Ahmad Mahmoud skyldes det bl.a. manglende vilje til at påtage sig et ansvar.

”Grundlæggende handler det om evnen til at tage ansvar for sig selv og sine medmennesker. Minoriteterne i vores omdiskuterede parallelsamfund er ikke sådanne borgere. De står uden for civilsamfundet, hvor det selvstændige individ er sat ud af spil, og følger strømmen med in-sha-Allah-kulturen som sovepude,” skriver Ahmad Mahmoud.

Hans indlæg i Jyllands-Posten kan læses her

Få ditoverbliks nyhedsbrevtilmeld dig her