Bizarre Tyskland: Nazi-modstandere sælger nazi-hotel

0
2390
Zum Türken er sat til salg hos Sotheby's international Realty. Sådan præsenteres hotellet på www.sothebysrealty.com

Tyske medier kalder det konsekvent for et nazi-hotel og så helst at det blev revet ned. Ingen synes at gide at sætte sig ind i historien, for familien bag kæmpede for at holde det fra nazisterne

Hotellet hedder ”Zum Türken” og ligger i bjergene i Bayern, tæt på hvor Adolf Hitler holdt sine ferier på lystejendommen Berghof. Hitlers sted er for længst revet ned og mange ønsker det samme for hotellet, der blev brugt af nazister, der gerne ville være tæt på deres Führer. Alt det står der ikke noget om i annoncerne fra ejendomsmæglerkæden Sotheby’s International Realty, der har hotellet til salg for fire millioner dollars.

Omvendt skriver de tyske medier, der er forargede over salget, ikke noget om det, der skete op til nazisternes overtagelse af hotellet i 1934. Hotellets historie er lang og det blev bygget ud til sin nuværende form i 1911 af Karl Schuster og hans familie. I 1933 besluttede den notoriske nazist og sekretær for Hitler, Martin Bormann, at tilrane sig hotellet.

Schuster ville først ikke sælge og blev chikaneret af nazisterne. Han endte i koncentrationslejren Dachau, hvor han ødelagt og nedbrudt gik med til at sælge hotellet for en slik til Bormann. Det vil sige – købsprisen var ok, men nazisterne beslaglagde blot beløbet hos Schuster-familien.

Karl døde i koncentrationslejren, men en datter overtog ruinerne efter krigen. Hun blev igen chikaneret af både den amerikanske besættelsesmagt og myndighederne i Bayern. Alligevel lykkedes det familien at drive hotellet videre og til at gøre det til en succes.

Nu vil fjerde generation af familien så sælge hotellet og bliver igen chikaneret. Medierne kalder det bare for et nazi-hotel og tyske politikere taler om at det burde beslaglægges. Angiveligt for at holde nynazister fra at bruge hotellet, selvom de aldrig har været velkomne der.

Også navnet ”Zum Türken” er en dobbelttydig historie. Tilbage i 1683 blev stedets husherre sendt i krig mod tyrkerne af sin lensherre i Salzburg. Da han kom tilbage fra krigen, blev han aldrig kaldt andet end ”tyrkeren”.

Hjemmeside for Hotel zum Türken.