DF: Danmark skal gå forrest i kampen mod forfølgelser af kristne

0
2881
Morten Messerschmidt, klima- energi og EU-ordfører, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Danmark skal sætte sig i spidsen for en benhård sanktionspolitik mod lande, der forfølger kristne, mener Morten Messerschmidt

Antallet af forfulgte kristne er på få år steget fra 280 til 310 millioner kristne på verdensplan. Det vurderer organisationen Åbne Døre.

Men Danmark og andre vestlige lande gør alt for lidt for at hjælpe forfulgte kristne. Det mener Dansk Folkeparti, som kræver en ny og skærpet kurs mod kristenforfølgelser.

”Danmark må ligesom Storbritannien sætte sig i spidsen for en benhård sanktionspolitik imod de lande, hvor kristenforfølgelser er en del af hverdagen. Det skylder vi ikke bare Martha og hendes bryllupsgæster, der på grusomste vis mistede livet i dagene op mod bryllupsfesten. Det skylder vi hinanden. Som kristne”.

Det skrev Morten Messerschmidt forleden i BT. Martha, som han skriver om, er nigerianske Martha Bulus. Hun er kristen og skulle have været gift nytårsaften. Men det nåede hun ikke. For 26. december blev hun myrdet af den islamistiske terrororganisation Boko Haram, som konsekvent forfølger, torturerer og dræber kristne i Nigeria. Og Boko Harem slog ikke bare Martha ihjel. Alle de bryllupsgæster, som fulgtes med hende, da hun blev stoppet af terrorbevægelsen, blev også myrdet.

Ifølge Åbne Døre har Boko Harem til dato ødelagt 900 kirker og dræbt 16.000 kristne i Nigeria.

Morten Messerschmidt foreslår, at antallet af kristenforfølgelser kortlægges i de lande, som Danmark samarbejder med. Hvis landene forfølger kristne, skal det have konsekvenser:

“Jeg har foreslået at vi får lavet en omfattende rapport som kortlægger, hvordan kristenforfølgelser finder sted i de lande, som vi i Danmark samarbejder med, hvad enten det er i form af frihandel, ulandsbistand eller på diplomatisk vis. Vi skal vide, hvordan de behandler vore trosfæller rundt omkring på kloden. Gør de det samme som Boko Harem gjorde mod Martha, skal det have en hård konsekvens,” siger Morten Messerschmidt i en video, som han har lagt på sine facebookside.

Vestlige statsledere vil ikke fornærme muslimske lande

Morten Messerschmidt er skuffet over, at så mange vestlige lande ser gennem fingre med kristenforfølgelserne. Der er tavshed, for ”man skulle jo nødig træde de ’fredelige’ muslimer over tæerne”, som Messerschmidt skriver i BT med henvisning til, at langt de fleste kristenforfølgelser finder sted i muslimske lande.

Messerschmidt fremhæver dog én vestlig statsleder, som tager kristenforfølgelserne alvorligt. Det er den britiske premierminister Boris Johnson. I sin nytårstale sagde han:

”Jeg ønsker at vi netop i dag af alle dage mindes de kristne rundt om i verden, der bliver forfulgt. For dem vil juledag blive markeret privat, i hemmelighed, måske endda i en fængselscelle”.