MORGEN: S forsøgte at lægge pres på kritiske eksperter | DF vil stå stærkere på sociale medier

0
1753
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Skaarup om ny holdopstilling i DF: Vi vil vinde de næste kampe

DF styrker organisationen med nye ansatte, der bl.a. skal styrke partiets profil på de sociale medier

DANSK FOLKEPARTI | Der sker i øjeblikket store forandringer i Dansk Folkepartis organisation. Gruppeformand Peter Skaarup fortæller i dagens udgave af Berlingske, at partiet har ansat en række nye medarbejdere, der bl.a. skal være med til at politikudvíkle og styrke partiets indsats på de sociale medier.

»Det er klart, at hvis man taber nogle kampe i træk, så prøver man at finde en ny holdopstilling, der gør, at man kan vinde de næste kampe. Det er det, vi er i gang med i øjeblikket,« siger Peter Skaarup til avisen.

»Dansk Folkeparti har bl.a. valgt at opruste på de sociale medier ved at ansætte tre nye SOME-medarbejdere. Det er klart, at tiden stiller nye krav, og der skal vi følge med. Vi skal ikke stå i stampe og synes, at vi har gjort arbejdet færdigt. Vi bliver aldrig færdige,« siger Peter Skaarup, der understreger, at de sociale medier kommer til at spille en mere central rolle i partiets arbejde fremadrettet.

“Vi skal ikke stå i stampe og synes, at vi har gjort arbejdet færdigt. Vi bliver aldrig færdige”

Peter SKaarup, DF’s gruppeformand, til Berlingske

DF’s mangeårige pressechef, Søren Søndergaard, har efter eget ønske valgt at fratræde sin stilling og erstattes ved månedens udgang af Jesper Beinov, der tidligere har været særlig rådgiver for Claus Hjort Frederiksen (V) og opinions- og debatredaktør på Berlingske. Og så vender Kristian Thulesen Dahls forhenværende rådgiver, Martin Arnoldus, tilbage til Dansk Folkeparti efter en årrække som Public Affairs-chef hos Landbrug & Fødevarer. Martin Arnoldus indtræder i stillingen som souschef.

Dagens forsidehistorie på Berlingske.

S kritiseres for at lægge pres på kritiske eksperter

Eksperter og organisationer fortæller til Berlingske, at de er blevet kontaktet af ansatte hos Socialdemokratiet, når de har kritiseret partiets politiske udspil

YTRINGSFRIHED | Flere eksperter og organisationer fortæller til Berlingske, hvordan de er blevet kontaktet af topfolk i Socialdemokratiet, efter at de har udtalt sig kritisk til medierne om Socialdemokratiets politik. En af dem er Rikke Haugbølle, Nordafrika-kender og phd. i tunesiske forhold. Hun udtalte sig kritisk, da Socialdemokratiet i foråret 2018 lancerede sit forslag om at etablere modtagecentre for asylansøgere i f.eks. Nordafrika. Rikke Haugbølle satte kraftigt spørgsmålstegn ved, om det kunne lade sig gøre, bl.a. med henvisning til et lignende forslag i Frankrig, der ikke er blevet til noget. På den baggrund blev hun inviteret til et møde i Socialdemokratiet. Men før mødet blev hun kontaktet af Socialdemokratiets  daværende pressechef Mads Brandstrup, der i dag er særlig rådgiver for finansminister Nicolai Wammen. Han sagde i følge Rikke Haugbølles egne notater at:

“Skal vi være enige om, at du udtaler dig om Nordafrika og ikke om Frankrig (…) Jeg vil bare advare dig. Christiansborg kan være en krigszone, og det synes jeg bare, du skal vide, inden du bevæger dig derind”.

Rikke Haugbølle opfattede opkaldet som et forsøg på at diktere hende en mening.

Roger Buch, centerleder ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er stærkt kritisk over for Socialdemokratiets fremfærd. Partiets fungerende politiske ordfører Leif Lahn Jensen afviser, at man har forsøgt at forhindre debat om sine forslag.

Læs artiklen på Berlingske her (NB: Kræver abonnement)

Social- og Indenrigsministe, Astrid Krag. Foto: Claus Bech

Socialdemokratisk spareplan baseret på “ældgamle” tal

S vil ændre styreformen i landets fire største byer for at frigive mindst 250 mio. kr. Men regnestykket bag er meget usikkert

STYREFORM | Der kan spares “på den gode side” af 250 millioner kroner årligt, hvis styreformen med fagborgmestre eller rådmænd afskaffes i landets fire store byer, København, Aarhus, Odense og Aalborg. Det er vurderingen fra regeringen, som vil erstatte fagborgmestre med egne forvaltninger med én fælles administrativ ledelse i hver af de fire byer. Men sparepotentialet er højest usikkert. Jyllands-Posten skriver i dag, at planen, der estimerer besparelser på 270-430 mio. kr. årligt, er baseret på en otte år gammel rapport fra det såkaldte strukturudvalg under Københavns Kommune. Rapporten forholder sig udelukkende til Københavns Kommune, og der står direkte, at der er tale om en generel antagelse, og at beregningerne skal kvalificeres yderligere.

På den baggrund kritiseres Socialdemokratiets plan af bl.a. Thomas Medom, der er SF-rådmand for børn og unge i Aarhus Kommune.

“Det er jo nogle ældgamle tal. Det er ærlig talt ikke et kvalificeret grundlag til at sige, at man kan spare de her penge,” siger han til Jyllands-Posten.

Social-og indenrigsminister Astrid Krag (S) forsvarer regnestykket. Det er et konservativt skøn, og hun er sikker på, at der kan spares et trecifret millionbeløb.

Privatoptagelsen som TV2 Lorry har fået tilsendt viser en person, der kører rundt med en lattergasfyldt ballon i munden, mens han sidder bag rattet. Screenshot fra TV2 Lorry

Politifolk chokeret: Unge på Nørrebro tager lattergas, mens de kører bil

Privatoptagelser som TV2 Lorry har fået tilsendt viser unge på Nørrebro, der har en ballon med lattergas i munden, mens de kører bil

LATTERGAS | Optagelser af unge på Nørrebro, der kører rundt i bil mens chaufføren indtager lattergas via en ballon, ryster politifolk. Det er en privat person, der har sendt optagelserne til TV2 Lorry, og reaktionen er skarp fra politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter:

“Jeg kan simpelthen ikke forstå i mit hoved, hvorfor der er nogen, som kan finde på at gøre sådan noget. Det er jo hamrende farligt det her. Det er et stof, som påvirker mennesker på samme måde som andre stoffer og alkohol. Rusen er meget kortvarig, men det kan skade hjernen, og det kan altså også betyde, at man et kort øjeblik er uopmærksom,” siger han til TV2 Lorry, da han får forevist billederne.

Privatoptagelserne viser også, hvordan unge tømmer en bil for store mængder lattergaspatroner, som de smider i en affaldscontainer.

Politiassistent Christian Berthelsen siger til TV2 Lorry, at der er brug for nye værktøjer, hvis man skal kunne slå ned på lattergaskørsel. For en blodprøve kan ikke afsløre, om en person kører bil i lattergaspåvirket tilstand. Den korte lattergasrus kan nemlig ikke måles i blodet. Han tilføjer dog, at en påvirket bilist vil kunne dømmes for uopmærksom kørsel:

“Når man sidder med sådan en stor ballon foran hovedet, som man kan se på de her billeder, så fjerner det udsyn for bilisten. Så der er selvfølgelig en sanktion, man kan bruge dér, men den retter sig jo ikke direkte mod det, at de indtager et bevidsthedspåvirkende stof,” siger han til TV2 Lorry.

Videoen på TV2 Lorry kan ses her.

HELT KORT

Tarphagevejen mellem Oksbøl og Esbjerg er spærret på grund af oversvømmelse. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Storm skaber oversvømmelser

Flere steder i Danmark kæmper man med oversvømmelser efter søndagens storm. På billedet er det Tarphagevejen mellem Oksbøl og Esbjerg, der er spærret på grund af oversvømmelse. Og der er mere blæst på vej. Læs vejrudsigten på DMI her.

Marcus overfaldet på stationen: De havde udset mig som offer

17-årige Marcus Alexander Aroli blev fredag aften overfaldet af en gruppe unge på Albertslund Station. “Jeg kunne have været død,” skriver han på Facebook. Læs mere på TV2 Lorry her.

Familien sendte 16-årige Zeinab på genopdragelse i Irak

Da Zeinab Mosawi fra Allerød var 16 år, blev hun efterladt af sin familie i Syrien efter en ferie. “Vi tager hjem i morgen, men du skal ikke med,” lød beskeden, hvorefter Zeinab blev sendt til genopdragelse hos faderens familie i Irak. Hun var blevet for dansk. Læs historien på TV2 her.

TWITTER & FACEBOOK

Kristian Thulesen Dahl kommenterer på Twitter TV2s historie om Zeinab, der blev sendt på genopdragelse efter en ferie i Syrien:


Søren Espersen deler en historie fra USAs ambassadør i Danmark, Carla Sands: