Se her SAS: Skandinavien har givet os Lego, ABBA, Volvo, H.C. Andersen og meget meget mere

0
3098
Yvette og Søren Espersen har masser af bud på, hvad Skandinavien har bidraget med til verden.

Se Yvette og Søren Espersens muntre modsvar til udskældt SAS-reklame, der påstod at ingenting er skandinavisk

Hvad er virkelig skandinavisk? Ja, i følge flyselskabet SAS “absolut ingenting”. Alt det vi forbinder med noget særligt skandinavisk, er kommet hertil fra andre lande, inklusiv rugbrød, vindmøller og kødboller. Det er påstanden i SAS’s nyeste reklamefilm, den stærkt udskældte “What is truly Scandinavian”, som blev lanceret i sidste uge.

Men i følge DFs næstformand Søren Espersen og hans hustru Yvette har Skandinavien givet en masse til verden. I et muntert modsvar på Søren Espersens Youtube-kanal, stiller de samme spørgsmål som SAS – og kommer med en masse eksempler på skandinaviske bidrag til verden. For eksempel:

Håndbold, IKEA, Lego, norske trolde, H.C. Andersen, velfærdsstaten, den norske ostehøvl, ABBA, hygge, julefrokost og snaps, Volvo, Mærsk, Tetrapak, Roald Amundsen, Carlsberg og såmænd også Europæernes opdagelse af Amerika. For vikingen Leif Den Lykkelige kom som bekendt til Nordamerika ca. 500 år før Columbus kom til Vestindien.

Så Yvette og Søren slutter med gentage spørgsmålet “What has Scandinavian given to the World?”. Og de giver svaret: “Absolutely everything”.

Som de konstaterer til slut – med inspiration fra Carlsbergs verdensberømte slogan:

“Scandinavian – problably the best region in the world”.

Her kan du se den SAS-reklame, som Yvette og Søren kommenterer: