Biden tigger om bedre presse

0
1346
Det Hvide Hus mener ikke, at de store nyhedsmedier er positive nok i deres dækning af den udskældte præsident Joe Biden. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP

Den amerikanske præsident har sendt en række af sine topfolk ud til de vigtigste nyhedsmedier i USA for at bede om godt vejr

Amerikanerne er godt trætte af en præsident, der ikke har styr på landets corona-indsats eller på økonomien, for den sags skyld. Også kaosset ved grænsen til Mexico, som hans vicepræsident fik besked på at fikse uden at hun har gjort noget, koster på omdømmet. Og den ydmygende tilbagetrækning fra Afghanistan kommer de fleste amerikanere til at have svært ved at tilgive.

Modviljen er så stor, at medierne i stor udstrækning har opgivet deres støtte til deres præsident, der ellers har været vant til medvind på de mediemæssige cykelstier. Det fik så Det hvide Hus til at sende en række topfolk især indenfor økonomisk politik ud til redaktionerne. Deres opgave var at overbevise studieværter og chefredaktører om at tale og skrive om Biden på en mere skånsom og venlig måde.

Historien brød hos nyhedsgiganten CNN, der ellers har været en af Bidens støtter under valgkampen og i den første del af hans tid i Det hvide Hus. CNN har da også selv så sendt som i mandags talt om, hvor synd det er for Joseph R. Biden. På Twitter skrev deres insider magasin Reliable Sources (Troværdige Kilder, red.), at Det hvide Hus ”har al mulig grund” til at være utilfreds med hvad der kaldes en brutal dækning af Bidens tid som præsident.

Men det var samme redaktion, der sladrede om besøget fra præsidentens mænd. Og den journalist, der bragte historien frem, kunne blot tørt konstatere, at Det hvide Hus var tilfreds med mediernes reaktion.

”Jeg har fået at vide, at samtalerne har været produktive. Og at både studieværter, reportere og redaktionschefer fik lejlighed til at tale med gæsterne,” skrev journalisten Oliver Darcy.

Præsident Biden under en tale i Det Hvide Hus i mandags. Foto: REUTERS/Leah Millis

Synd for Biden

Washington Post er en af de aviser, der skal have haft fint besøg. Og det besøg fik ifølge CNN’s Oliver Darcy konsekvenser. For en af avisens mest kendte medarbejdere, Dana Milbank, gik til tasterne.

”Medierne behandler Biden lige så slemt – eller værre – som Trump,” skrev han i ledende artikel. Som bevis for sin påstand referede han en data-analyse, der ifølge ham viser, at mediernes omtaler af Biden i de sidste fire måneder har været lige så slem – og til tider værre – end det hans forgænger Donald Trump måtte leve i de samme fire måneder i 2020. Men han stiller ikke spørgsmålet, om kritikken er berettiget.

Kilder: CNN, New York Post, Washington Post