Muslimske indvandrere vil have kønsopdelt svømning

0
3602
Arkivfoto

Hver tredje indvandrer fra lande i Mellemøsten og Nordafrika foretrækker, at deres datter kun går til svømning med piger. Ønsket om kønsopdeling stiger, jo mere religiøse de er. Det viser ny undersøgelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

Når indvandrere fra muslimske lande sender deres børn til svømning, så ser mange af dem helst, at det sker på kønsopdelte hold.

Det viser den årlige medborgerskabsundersøgelse, som Udlændinge- og Integrationsministeriet netop har offentliggjort. Undersøgelsen er en del af det natioanle integrationsbarometer.

I undersøgelsen er personer med dansk oprindelse, fra MENAPT-lande og fra andre ikke-vestlige lande blevet spurgt til deres syn på kønsopdelt svømning. Her er der markant forskel, når spørgsmålet lyder: Hvem ville du helst have at din datter gik til svømning med?

Deltagerne kan vælge mellem “ikke vigtigt”, “Piger og drenge” og “Kun piger”. Blandt kvinder og mænd fra MENAPT-lande, dvs. landene i Mellemøsten, Nordafrika, Pakistan og Tyrkiet, der overvejende er muslimske, svarer ca. en tredjedel “Kun piger”.

Blandt kvinder og mænd med dansk oprindelse, er der ingen mænd og kun én procent kvinder, der foretrækker kønsopdeling. Blandt ikke-vestlige fra andre end MENAPT-lande er det 8 procent, der helst ser, at døtrene kun går til svømning med andre piger.

Billedet er stort set det samme, når det gælder sønnerne. Dog er der her færre mænd end kvinder fra MENAPT-lande, som ønsker kønsopdeling.

Fra undersøgelsen “Medborgerskab 2021” fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Ikke overraskende viser undersøgelsen, at ønsket om kønsopdelt svømning hænger sammen med det religiøse engagement. Blandt kvinder fra MENAPT-lande, der definerer sig selv som meget religiøse, er det over 60 %, der ville vælge kønsopdelt svømning. Hvis religionen ikke spiller nogen rolle, er det kun ca. 10 %, der vil foretrække kønsopdelt svømning.

Undersøgelsen viser, at danskere og indvandrere ser meget forskelligt på, om kønsopdelt svømning går ud over ligestillingen. Personer med danske oprindelse mener i høj grad, det svækker ligestillingen, mens det kun er ca. en tredjedel fra MENAPT-lande, der mener det svækker ligestillingen.

Undersøgelsen kan læses her