Biden snyder sine vælgere

0
2917
USAs kommende præsident Joe Biden ved en pressebriefing i mandags. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP

Han henter topfolk fra netop finansgiganterne og medicinalindustrien, som han havde lovet at bekæmpe. Og de amerikanske minoriteter har svært ved at genkende sig selv i sværmen af hvide omkring Joe Biden

Med et valgprogram, der rækker fra SF til Liberal Alliance, så må nogle vælgere blive skuffede. Det overraskende er, at det er sket så hurtigt. Særligt de afro-amerikanske grupper, der denne gang valgte at tro på demokraterne, kan ikke se nogen af deres egne i toppen af den kommende administration.

Godt nok gælder vicepræsident Kamala Harris som en sort kvinde og dermed et markant valg. Men ellers er skaren af rådgivere og medarbejdere stort set hvid – og særligt de mere ekstreme grupper omkring Black Lives Matter er valgt fra. Tilsvarende er demokraternes venstrefløj, der foretrak Bernie Sanders, sat udenfor indflydelse.

Avisen New York Times, der ellers har dedikeret de seneste års arbejde til at vælte Trump, har også bemærket, at Biden hurtigt har vendt sig mod sine gamle venner og donorer. Avisen bemærker, at Biden har hentet hele fire topfolk fra Wall Street og fra medicinalbranchen. Hans og hans folk brugte ellers meget tid under valgkampen til at lægge afstand til netop de to store magtspillere i USA.

Kommende vicepræsident Kamala Harris. Foto: REUTERS/Hannah McKay

Modstand fra Trump

Imens fortsætter opgøret mellem den endnu siddende præsident og hans formodede afløser. I den vigtige delstat Georgia har man ved finoptællingen nu fundet en tredje stak af stemmer, hvor flertallet gik til Donald Trump. Ikke nok til at vælte Joe Bidens forspring på nu omkring 13.000 stemmer, men mere end nok til at holde liv i rygterne blandt Trumps mange støtter om valgsvindel.

Og de gamle medier begynder at tage et skridt tilbage fra deres ukritiske opbakning til Biden-fløjen. Aviser som New York Times begynder at være mere nuanceret i deres dækning. Og tjenesten Twitter, der ser mange af deres konservative brugere forsvinde efter dens censur overfor Trump og hans allierede, har fået kolde fødder.

Twitters øverste chef og grundlægger Jack Dorsey har selv været i pressen og beklage. Særligt det, at man undertrykte historier om Joe Bidens farverige søn, Hunter, var nu i hans øjne en fejl.

Kilder: New York Times, Daily Wire, Wall Street Journal