DF vil have minimumsstraf på seks år for vanvidsbilisme

0
2669
Arkivfoto: Rigspolitiet

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup vil have indført minimumsstraffe for vanvidsbilisme. Han mener, at straffene er alt for slappe i dag

I juni 2020 torpederede en 26-årig mand en anden bil i Bogense på Fyn. I bilen sad der en 64-årig kvinde, en 63-årig kvinde og en 37-årig mand. Alle tre mistede livet i forbindelse med ulykken, mens den 26-årige mand, der torpederede dem, fik nogle skrammer, men var ellers i stand til at flygte fra stedet. Han nåede en fart på 154 km/t og havde en promille, der afslørede, at han i timerne forinden havde drukket fire øl. Han fik en straf på 3 års fængsel.

I slutningen af oktober blev en 5-årig pige kørt ihjel, da en narkopåvirket mand kørte ind i hende og hendes mor. Den 5-årige pige døde på stedet, hvor gerningsmanden flygtede til fods. Den tiltalte har endnu ikke modtaget sin straf.

Dette er blot to eksempler på vanvidsbilisme, som har kostet uskyldige mennesker livet. Men det skal være slut nu, hvis det står til Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup. Han vil i lighed med en række andre partier have hævet straffene for vanvidsbilisme. Men samtidig mener Skaarup, at der er brug for yderligere tiltag:

”Jeg vil ikke bare stemme ja, jeg vil fremsætte et forslag om minimumsstraf 6 år for vanvidsbilisme”, siger Peter Skaarup til BT og fortsætter:

”Straffene i dag er alt for slappe, og desværre har vi for stort spænd mellem minimum og maksimums strafudmåling. Derfor skal vi have minimumsstraffe på det her område”.

For Peter Skaarup er minimumsstraffe også nødvendige af hensyn til retsfølelsen:

”Manden, der kørte en 5-årig ihjel og kvæstede hendes mor på Frederiksberg, kan ende med at slippe med to års fængsel. Det er bare ikke godt nok. Det gør ondt helt inde i hjertet på almindelige mennesker og på mig med så lave straffe,” siger han til B.T.