Biden snakker sort på vælgermøde: “Trunalimunumaprzure”

0
2349
Joe Biden taler på mødet i Michigan, hvor han sik sagt ordet "Trunalimunumaprzure", der nu er blevet et hashtag på de sociale medier. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP

Meningsmålingerne tyder på, at Donald Trump snart er færdig som præsident. Mindst lige så meget tyder på, at hans udfordrer Joe Biden er færdig, inden han bliver valgt

Nej, dette er ikke et forsøg på at vinde konkurrencen om årets mærkeligste ord i en overskrift på en artikel. Trunalimunumaprzure er et ord som Joe Biden brugte her i weekenden under et valgmøde. Ingen ved, hvad det betyder – og da slet ikke ham selv.

Mens Donald Trump under valgkampen taler til fulde huse, så ligner Joe Biden ikke den vinder, som tallene ellers tyder på. Og han bliver netop ramt af sin slørede tale, sine mange fejl og næsten lige så mange vilde planer, som USA ikke har råd til nu. Selvom de gamle medier forsøger at dække over ham, så virker han svækket og ved ofte ikke, hvor han er.

Som nu lørdag i Flint, Michigan. Her var demokraternes superstar, Barack Obama, rykket ud for at hjælpe sin tidligere vicepræsident. I sin uforlignelige stil varmede han publikum op og ville så kalde Joe Biden ud på scenen med ordene: ”Min ven, USA’s næste præsident, Joe Biden.”

Joe Biden kommer endelig på scenen ved lørdagens vælgermøde i Michigan, hvor tidligere præsident Barack Obama varmede publikum op. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP

Tiden gik og der kom ingen Joe. Obama prøvede igen at kalde ham frem og gjorde det en tredje gang. Først da kom han ud af en bygning tæt ved og gik lidt kejtet op på scenen.

Flere kommentatorer bemærker, at fra da af blev det alt sammen bare værre. Da Biden havde sludret sig igennem sin tale fra en teleprompter, måtte Obama på scenen igen. Formentlig for at hjælpe ham væk, for Biden kunne tydeligt ikke finde ud af, hvor han var.

Uden maske

Hele hans kampagne mod Donald Trump bygger på anklager om, at den siddende præsident har ignoreret corona virus. Derfor slog det mange, at han ikke kunne finde sin egen maske, da han skulle ned fra scenen. I stedet ledte han i sin taske og alle sine lommer, før han vendte tilbage til talerstolen.

Til sidst fandt han den så i sin venstre bukselomme og fik den på. Så tog han helt uforklarligt mikrofonen igen – som om han ikke vidste, hvad det var. Han løftede den op til munden bag masken og lagde den så ned igen.

Tidligere præsident Barack Obama havde anderledes styr på ordene, da han varmede op til Joe Bidens tale i Michigan. Foto: REUTERS/Brian Snyder

Situationens pinlighed påvirkede tydeligvis også Obama, der ikke forlod Biden, før han var sikkert væk fra kameraerne. De færreste medier har rapporteret om hans fejl og Facebook og Twitter gør deres for at censurere klip med hans fejl væk. Men de hober sig op, og derfor er hans solide forspring pludselig skrøbeligt.

Vi har her på siden fortalt om den gang, hvor Biden mente, at corona virus har slået to ud af tre amerikanere ihjel. Vi mangler at fortælle om de gange, hvor han ikke ved, hvor han er. Eller at han ikke rigtig ved, hvad han har gang i.

For eksempel er hans tale så uforståelig, at ord som trunalimunumaprzure kommer ud af hans mund. Værre er det måske, at han flere gange har sagt til vælgermøder, at han er kommet for at blive valgt til Senatet.

Kilder: New York Post, New York Times, Daily Wire, Rasmussen Reports