Biden flyver migranter til New York i hemmelighed

0
1816
Haitianske migranter i den mexicanske by Tijuana. Foto: Guillermo Arias / AFP

Midt om natten lander fly fra Texas ved mere afsides lufthavne i staten New York. Om bord er migranter, som man tror er yngre end 18

New Yorks penge og stemmer var i høj grad med til at få Joseph R. Biden valgt som præsident. Nu betaler han tilbage ved i hemmelighed at sende tusinder af unge migranter til staten. Avisen New York Post, der har rapporteret mest udførligt om operationen, har ikke været i stand til at få oplysninger eller kommentarer hverken fra politiet eller fra Det hvide Hus.

Operationen er så hemmelig, at en række af flyene lander midt om natten, hvor der ellers er flyveforbud, Naboer er urolige over, hvad der sker. Og irriterede over, at de og deres børn bliver vækket om natten.

Hemmelighedskræmmeriet forarger ifølge avisen både borgere og toppolitikere. Guvernøren for Florida Ron DeSantis har også bemærket at nogle af de unge migranter bliver sat af på mellemlandinger mod New York. Gennem en talsperson siger guvernøren for USA’s tredje mest folkerige stat:

”Hvis Bidens regering er så sikker, at deres ide med åbne grænser er så godt for USA, hvorfor så gøre det i hemmelighed? Hvorfor vil Bidens regering ikke dele bare de mest basale informationer om denne ulovlige flytning af illegale indvandrere med vores delstat og med hele landet?”.

Præsident Joe Biden i Capitol Child Development Center i Hartford, Connecticut, i fredags. Foto: REUTERS/Leah Millis TPX IMAGES OF DAY

Ingen kommentarer

Spørgsmål som ingen giver svar på. New York Post har forsøgt at få kommentarer både fra de politisk ansvarlige og fra de organisationer i USA, der hjælper migranterne. Over alt samme svar: ingen kommentarer.

Avisen har derfor været nødt til at tælle flyafgange og størrelse på flyene for at få et overblik over hvor mange unge migranter, der er blevet fløjet nordpå. Et forsigtigt skøn er, at 2000 migranter er kommet til en enkelt lufthavn siden den 8. august. Alene i juli og august blev 37.805 unge migranter stoppet af grænsepolitiet, efter at de var blevet hjulpet over grænsen til Mexico af menneskesmuglere.

På samme måde har avisens reportere gennem natten måtte følge efter busser for at se, hvor de unge blev sat af. Nogle er blevet afleveret direkte til familiemedlemmer eller til sponsorer, der er villige til at huse dem. Andre er blevet sat ved ungdomsfængsler og taget ind der.

En iagttagelse, der går igen i avisens reportager, er, at det lokale politi blot iagttager indsatsen og at ingen af migranter tilsyneladende skal vise legitimation. En anden er, at der blandt de mange unge migranter er en del, der virker til at være i tyverne.

Kilder: New York Post, Reuters