Pia Kjærsgaard: Vores demokrati skal beskyttes med mure og pigtråd

0
1446
Grænsen mellem Polen og Hviderusland. Foto: REUTERS/Kacper Pempel/File Photo

Vores grænser skal beskyttes effektivt, hvis vi skal bevare vores demokrati. Mange af dem, der flygter mod Europa, deler nemlig ikke vores demokratiske idealer, skriver Pia Kjærsgaard i debatindlæg i Altinget

Grænser med mure og pigtråd er forudsætningen for demokrati i Europa. Det skriver Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Pia Kjærsgaard i et debatindlæg på Altinget.

“Hvis migrationen fortsætter uhindret, vil de vestlige lande i løbet af generationer ikke alene løbe tør for materielle ressourcer, men også for demokrati og menneskerettigheder,” skriver Pia Kjærsgaard.

Netop nu er Letland, Estland, Litauen og Polen i gang med at opføre pigtrådshegn ved grænsen til Hviderusland,  hvorfra migranter fra Afrika og Mellemøsten de seneste måneder er strømmet ind i Europa.

Tidligere har der været voldsom kritik af Ungarn, der i 2015 byggede grænsehegn til Serbien for at holde migranter ude. I dag erkender selv Radikale Venstre, at det er nødvendigt at beskytte Europas ydre grænser. Det glæder Pia Kjærsgaard. Men en grænse er kun en grænse, hvis den er i stand til at hold migranter effektivt ude, fastslår hun.

“En grænse er slet ikke en grænse, hvis viljen til at bevogte den ikke er til stede. I Dansk Folkeparti sagde vi allerede under migrantkrisen i 2015, at grænsen skulle sikres. Både den danske og den europæiske. Nu lader den erkendelse heldigvis at være nået til andre partier i Folketinget,” skriver Pia Kjærsgaard.

DFs udlændinge- og værdiordfører Pia Kjærsgaard. Foto: Carsten Lundager

Ønsker de demokrati?

Når det er nødvendigt at holde migranter ude, skyldes det ikke kun, at migration er en voldsom økonomisk belastning. Det skyldes også, at mange migranter ikke deler vestens demokratiske værdier, skriver Pia Kjærsgaard:

”Hvad enten der er krig eller ej, flygter mennesker fra den tredje verden på grund af korrupte og forbryderiske regimer, mangel på perspektiver i tilværelsen og generel håbløshed. Men flygter de også, fordi de ønsker at leve i et demokrati? Det er der ikke meget, der tyder på, når man spørger muslimer i vesten om, hvordan de ser på retten til at krænke islam, om sharia eller kønnenes ligestilling. Derfor skal landene i vesten naturligvis forsvare deres grænser,” skriver Pia Kjærsgaard.

Hun understreger, at hun ikke mener, at vi skal ”lade den tredje verden sejle sin egen sø og være ligeglad”.

”Naturligvis ikke. Vi skal ikke alene hjælpe flygtninge i nærområderne, vi skal også afhjælpe følger af klimaforandringer og støtte demokratisk sindede kræfter. Men det kan vi i vesten kun gøre, hvis vi selv har overskuddet til det. Og det overskud kan vi først for alvor have, når der er ro omkring vores grænser,” skriver Pia Kjærsgaard.

Indlægget på Altinget.dk kan læses her