Løgnen om den dyre fjernvarme – håbet om frihed til at vælge

0
1535
Alex Thomsen, formand DF Næstved.

Alex Thomsen, formand, DF Næstved

Imens Næstved-borgmesteren og hans fine støtteparti Venstre gør sig klar til valgkamp på alle andres bekostning, ja herunder fjernvarme kunder i Hyllinge-Menstrup (HMKV) og Sandved-Tornemark, sidder vi i Hyllinge og føler os dårligt behandlet af vores egen kommune.

Vi har kun et spørgsmål til de 2 forligspartier, hvor længe skal fjernvarmeforbrugerne i HyllingeMenstrup vente på at forblivelsespligten aflyses?

Vores tålmodighed er ved at løbe ud fordi bestyrelsen i HMKV og borgmesteren henviser til hinanden som den part som skal tage beslutningen og dermed løber de fra ansvaret. Alt dette skønt et flertal har besluttet at lukke HMVK. Samtidigt afviser HMKV at modtage opsigelser fra forbrugere.

Med KV21 for døren synes de ansvarlige for 25 års dårlig økonomi og politisk styring af HMKV sikkert at de kan feje det under tæppet eller lade være med at genopstille! Men vi husker dem godt og vi har kopi af alle de fine papirer med underskrifter og godkendelser.

Men hvad blev der af FRIHEDEN? Jo friheden til at vælge sin egen energikilde og det gælder også de forbrugere som sidder med en gammel brændeovn og snart får et påbud om at skifte. Hvad nu hvis disse forbrugere ikke har råd til det? Tro mig valget af en gammeldags brændeovn er ikke udtryk for at være rig og moderne, at gå ind for bæredygtig klima og grøn energi, men en laden-stå-hen til bedre økonomiske tider. Mange af disse brændeovne findes derfor i udkantsdanmark, der hvor kun mågerne flyver lavere end huspriserne!

Den sidste lov om brændeovnes udfasing er igen et angreb på en hel befolkingsgruppe i udkantsdanmark, som også bidrager som de kan, men som måske hellere vil køre en time eller mere til arbejde mod at have en frisk luft at snuse til.

Jeg siger til jer alle, at I ikke skal finde jer i dette tyranni og denne nye vej mod en totalitær stat som Fru Mette F så åbenbart vil.

Op på barrikaderne alle jer som elsker friheden og ud at stemme på demokratiske folk som vil Danmark og det dansk folk’s vel.