Måling gør DF til største borgerlige parti på Bornholm

0
2108
Linda Kofoed Persson, der driver et stutteri med opdræt af travheste sammen med sin mand, er DFs spidskandiat på Bornholm. Hun kan glæde sig over gode meningsmålinger før kommunalvalget.

Dansk Folkeparti på Bornholm er tæt på at overhale Socialdemokratiet i meningsmåling forud for kommunalvalget

Dansk Folkeparti fortsætter fremgangen i meningsmålingerne forud for kommunalvalget på Bornholm.

For en måned siden kunne DF på Bornholm glæde sig over at få 15,4 % i en måling, som Jysk Analyse har lavet for TV 2/Bornholm. Det var en fremgang på 2,5 procentpoint i forhold til en tilsvarende måling i august.

Men dermed slutter det ikke.

Fredag offentliggjorde TV 2/Bornholm den nyeste måling, og her står DF til at få 17,4 procent af stemmerne. Dermed er DF med spidskandidat Linda Kofoed Persson i front meget tæt på at overhale Socialdemokratiet. Partiet, der sidder på borgmesterposten, står til at blive den helt store taber til valget den 16. november. I følge Jysk Analyse står Socialdemokratiet til at få 17,8 % – en halvering i forhold til valget i 2017. Begge partier står nu til at få fire pladser hver i kommunalbestyrelsen, der har 23 mandater.

Største borgerlige parti

Målingen gør Dansk Folkeparti til det største borgerlige parti på Bornholm. Venstre, der fik 18,6 % ved valget i 2017, står kun til 14,0 %. Konservative, der kun fik 0,8 % ved sidste valg, er på 5,4 %, hvilket vil give et enkelt mandat.

Nye Borgerlige ser til gengæld ikke ud til at komme i  kommunalbestyrelsen. Vermunds parti får kun 3,4 % mod 0,5 % ved valget i 2017.

Den helt store vinder er Enhedslisten. Partiet, der fik to mandater og 6,3 % ved sidste valg, står nu til hele 25,8 %. Det vil give syv pladser i kommunalbestyrelsen, hvilket betyder, at der lige nu er rødt flertal med 12 af 23 mandater.

Kan godt se sig selv som borgmester

Det er dog ikke helt umuligt, at Linda Kofoed Persson vil kunne komme i spil som borgmester. DFs spidskandidat har selv sagt, at det nok ikke er så sandsynligt, men har samtidig erklæret sig parat, hvis muligheden skulle vise sig, og med den nye måling skal der kun tippe et enkelt mandat, før der borgerligt flertal.

I følge Linda Kofoed Persson er der brug for et alternativ til den nuværende socialdemokratiske borgmester Thomas Thors, der sidste år afløste øens populære men i følge DF også lidt for enerådige borgmester Winnie Grosbøll.

“Jeg tror, Bornholm har behov for, at vi fortsat har en yngre borgmester, og jeg kan godt se mig selv gøre arbejdet anderledes på Bornholm, end det er gjort hidtil,” sagde Linda Persson i foråret til TV2 Bornholm.