DF vil skærpe straffen for illegal omskæring: ”Det er på linje med mordforsøg”

0
2058
Med skjult kamera afslører TV2 i dokumentaren "Omskæring bag lukkede døre" hvordan personer uden lægelig autorisation i Danmark foretager illegale, rituelle omskæringer på helt små drenge

Rystende TV2-dokumentar om kvaksalveres illegale omskæringer af muslimske smådrenge, får Dansk Folkeparti til at kræve skærpede straffe. DF-ordfører siger samtidig, at politisk flertal, der ikke vil forbyde religiøs omskæring af børn, må sikre mere ordnede forhold

Dansk Folkeparti kræver en benhård kurs mod illegale muslimske ’omskærere’, som under uhygiejniske forhold foretager religiøse omskæringer af små drenge.

TV2 viste torsdag aften dokumentaren ”Omskæring bag lukkede døre”. Her afsløredes med skjult kamera et kvaksalverhold, der på stuegulve med tvivlsomme kirurgiske redskaber og uden den mindste lægefaglige baggrund tog sig betalt for at lave omskæringer på drenge.

Indgrebene har i flere tilfælde ført til alvorlige og livstruende infektioner, og i TV2-dokumentaren fortalte en læge om et tidligere eksempel, hvor en dreng havde fået halvdelen af sin penis skåret af.

”Det her skal bare stoppes”

Organisationen Intact Denmark har nu politianmeldt mændene bag de illegale omskæringer, og Dansk Folkeparti kræver lovgivningen strammet, så omskæringer takseres som mordforsøg:

”Det her skal bare stoppes. Det er fuldstændig uhørt, at kvaksalvere kører rundt og lemlæster små drenges kønsorganer. Det er fuldstændigt vildt, at myndighederne ikke sætter meget hårdt ind mod disse farlige og selvudnævnte “penisomskærere”. Og Dansk Folkeparti vil fremsætte en lovstramning, så disse kvaksalvere i fremtiden straffes på linje med andre mordforsøg,” skriver Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup på Facebook.

Flertal må sikre ordnede forhold

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt siger samtidig til TV2, at reglerne må ændres, så de religiøse omskæringer foretages under ordnede forhold og af læger, der har ekspertise på området. I dag er det tilladt at lave omskæringerne i private hjem, hvis der er en læge til sted.

”Der er et flertal i Folketinget, der har bestemt, at man skal kunne gøre det, og så må man også tage følgerne heraf og rykke det ind, der hvor det er hygiejnisk i orden, og hvor der er læger, der kan finde ud af at gøre det,” sagde Liselott Blixt fredag til TV2 News.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt fotograferet i forbindelse med Folketingets åbning i sidste uge. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

DF: Grænse på 18 år

Dansk Folkeparti støtter et forbud mod religiøs omskæring af drenge under 18 år, men da spørgsmålet var oppe at vende i 2020, sagde Venstre og Socialdemokratiet nej til forbyde omskæring af drenge under 18 år.

Liselott Blixt mener, der nu påhviler disse partier at få strammet reglerne, så omskæringerne kan ske under trygge forhold.

”Alle de læger, jeg har talt med, og som har set de her små drenge, der kommer ind, de mener ikke det er forsvarligt, sådan som det foregår i dag. Derfor forventer jeg, at det flertal, der har tilladt det her, de også kommer med nogle løsninger, der sikrer, at de her børn ikke bliver beskadiget,” siger Liselott Blixt til TV2 News.

Ifølge TV2 modtog Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital i 2020 tilsammen 46 tilfælde, der relaterer sig til komplikationer efter rituelle omskæringer.