En 60-årig jødisk mand er alvorligt skadet efter et antisemitisk overfald i weekenden i Hamburg. Sagen efterforskes nu af landets sikkerhedspoliti

Overfaldet fandt sted ved en permanent demonstration på byens strøg, Mönchebergstrasse. Denne såkaldt Mahnwache skal minde folk om de udfordringer, som Israel står overfor. I stedet blev den nu til et mål for antisemitter.

Det startede med antisemitiske tilråb fra en mindre gruppe unge mænd, der råbte skældsord om Israel. Det eskalerede da en af de faste folk ved denne stand bad dem dæmpe sig. Han blev slået flere gange i ansigtet og den 60-årige blev indlagt med skader i ansigt og med chok.

Han blev opereret igen tirsdag. Hans kindben og næse er brækket. Til avisen Bild siger han:

”Også et stykke af min kæbe er brækket af. Jeg var bange for at miste mit øje. Lægerne siger, at der er risiko for at nethinden løsner sig.”

Overarbejde

På grund af det særlige forhold mellem Israel og Tyskland er sagen endt hos det særlige tyske sikkerhedspoliti, der her kommer på arbejde. Lokale medier fortæller nemlig, at politiet indtil nu ikke har mange spor at gå efter. Det er for eksempel ikke klart om der var tre eller fire gerningsmænd og hvor de forsvandt.

Politiet mener, at de forsvandt på lejede el-scootere, men det lykkedes ikke for flere politipatruljer at finde dem. Heller ikke deres motiver eller baggrund er kendt. Til at begynde med satte flere vidner efter de unge mænd og en kvinde, som de fulgtes med.

Se BILD: Verdächtige flohen mit E-Scootern

Men gruppen slap væk, da de andre måtte tage af den skadede mand. Avisen Bild har billeder af to af de unge mænd, der giver deres forfølgere fingeren. De har mørkt hår og et mellemøstligt udseende.

Kilder: Hamburger Abendblatt, Bild