Anettes valgbanner stjålet: ”Et angreb på demokratiet”

0
1401
Anette Svindborgs banner, som søndag var fjernet fra plankeværket på hendes bopæl i Øster Jølby. Foto: Privat

DFs medlem af kommunalbestyrelsen på Mors, Anette Svindborg, har fået stjålet et stort valgbanner, der hang på hendes private grund

“Stem på et godt, sikkert og trygt Danmark i udvikling”.

Sådan lød budskabet på et tre meter stort banner, som Anette Svindborg, medlem af kommunalbestyrelsen på Mors for Dansk Folkeparti, i onsdags satte op på sit plankeværk i Øster Jølby.

Men banneret fik kun lov at hænge i kort tid. Søndag morgen var det væk. Klippet ned og fjernet. Af nogen, der åbenbart ikke bryder sig om DF, Annette Svindborg eller budskabet om større tryghed.

Til Nordjyske kalder Anette Svindborg det for et ”gement tyveri” og et angreb på demokratiet.

”Det er et banner, der måler tre meter i bredden og halvanden meter i højden. Det var sat op med strips, som er blevet klippet over. Det er uforskammet opførsel, og jeg tror, det har at gøre med mit partitilhørsforhold. Længere oppe i byen har en kandidat for Venstre hængt et banner på sit hus, og det hænger der endnu,” siger Anette Svindborg til Nordjyske.

Anette Svindborg er medlem af kommunalbestyrelsen for DF i Morsø Kommune. Pressefoto: Morsø Kommune

Tre bannere fra folketingsvalget

DF-politikeren fik lavet tre kæmpebannere, da hun var opstillet til Folketingsvalget sidste gang. Det er et af disse, der nu er stjålet, men om der kommer et nyt op på plankeværket, er ikke sikkert. Hvert banner koster nemlig 500 kroner.

”Vi bor på et synligt sted lige over for Udvejen, hvor mange kommer forbi. Nu overvejer jeg, om jeg skal sætte et nyt banner op eller nøjes med valgplakater. Men hvis nogen finder mit stjålne banner, vil jeg være taknemmelig for at få det tilbage,” siger Anette Svindborg til Nordjyske.

Læs også:

DF-kandidats valgplakater overtegnet med hagekors og SS-tegn