DF-kandidats plakater overtegnet med hagekors og SS-tegn

0
1412
En af Christian Bülows ødelagte valgplakater.

Mindst ni af Christian Bülows valgplakater blev vandaliseret få timer efter, at de var blevet hængt op på Frederiksberg

Bare et par timer efter, at Christian Bülows valgplakater lørdag kl. 12 var blevet hængt op i lygtepæle på Frederiksberg, fik han den første melding om hærværk. Otte plakater i det samme område var blevet overtegnet med hagekors, nazi-tegn eller skældsord som ”racist”.

”Nogle af mine frivillige hjælpere fik dem hurtigt pillet ned. I aftes hørte jeg så om yderligere én, der er blevet ødelagt, så foreløbig har jeg mistet ni plakater. Jeg ved ikke hvem der står bag, men det er tydeligvis politisk motiveret,” siger Christian Bülow, der nummer på to på Dansk Folkepartis liste på Frederiksberg.

Han finder det forstemmende, at valgplakater ikke kan få lov at hænge i mere end et par timer, før de vandaliseres.

”Det er fuldstændig utilstedeligt og skadeligt for den demokratiske proces at lave chikane på den måde. Det er slemt nok at male overskæg og klovnenæser på valgplakater, men at bruge hagekors, SS-tegn osv. er virkelig skræmmende, synes jeg. Der er jo ingen politikere, der vil associeres med den slags,” siger Christian Bülow.

”Jeg synes det er fuldstændig utilstedeligt at lave chikane på den måde. Det er skadeligt for den demokratiske proces,” siger Christian Bülow. Foto: Carsten Lundager

Har hængt 500 plakater op

DF-kandidaten, der også er næstformand i Dansk Folkepartis Ungdom (DFU), hængte sammen med sine frivillige hjælpere i alt 500 valgplakater op i weekenden. Hver plakat koster ca. 30 kroner, så chikanen kan hurtig blive en dyr ’spøg’, konstaterer han.

”Det her skulle have været en festlig start på valgkampen, hvor jeg skulle ud og tale om mine mærkesager om bedre forhold for ældre, vores boligpolitik og et tryggere Frederiksberg. Nu skal jeg så i stedet bruge tid på at snakke om chikane. Det er virkelig ærgerligt,” siger Christian Bülow.