DF på 6,9 % i ny måling

0
2402
"Opgaven bliver også at genetablere den forbindelse til vælgerne, som Thulesen Dahl formåede at etablere i bred skala og som i tiden efter formandsskiftet i 2012 gjorde partiet til et ægte, bredt appellerende folkeparti i en årrække," skriver Søren Søndergaard på Altinget. Her taler DFs afgående formand Kristian Thulesen Dahl på årsmødet i Herning i september 2021. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkeparti har igen overhalet Nye Borgerlige i måling fra Voxmeter. Blå blok nærmer sig rød blok

Trods massiv mediefokus på Dansk Folkepartis problemer, så fortsætter DF fremgangen i meningsmålingerne. Der er stadig et stykke vej til valgresultatet i 2019, hvor DF fik 8,9 %. Men i den nyeste måling fra Voxmeter er DF nu på 6,9 %, og igen er DF (lidt) større end Nye Borgerlige.

Vermund & Co. lå ellers i en lang periode foran Dansk Folkeparti i meningsmålingerne. I enkelte målinger nærmede partiet sig 10 %. Men de sidste par måneder har DF flere gange overhalet Nye Borgerlige, og i den nyeste Voxmeter-måling er DF foran med 0,3 procentpoint. Det hører dog med, at den statistiske usikkerhed er på 2,6% point.

Tidligere på måneden var det Kantar Gallup, der for Berlingske målte DF højere end Nye Borgerlige. DF fik her 6,9 %, mens Nye Borgerlige stod til 5,6 % af stemmerne.

Blå blok haler ind

Målingen fra Voxmeter viser i øvrigt, at blå blok haler ind på statsminister Mette Frederiksen (S) og rød blok.

Rød blok er i den nyeste måling faldet fra 51,3 % i sidste uge til 49,3 %, mens blå blok er steget fra 45,0 til 47,1 %.

For en måned var der massivt rødt flertal. Her stod de blå partier kun til 43,4 %, mens de røde partier stod til 51,9 %. Det er især SF, der tager et dyk – fra 9,8 % til 7,8 % – men også Socialdemokratiet siver. Partiet er nede på 27,1 %.

I  Voxmeter-målingen er gruppen “Øvrige” faldet fra 4,7 % for en måned siden til nu 3,6 %. Det tyder på, at tilslutningen til Lars Løkke Rasmussens nye Moderaterne er dalende.

Hele målingen kan ses her