DFs spidskandidat vil forhindre, at Frederiksberg går i rødt

0
1515
Eva Bechmann er DFs spidskandidat på Frederiksberg.

SPIDSKANDIDATEN | 112 års borgerligt styre på Frederiksberg vakler ved kommunalvalget. DFs spidskandidat Eva Bechmann kæmper for en plads på rådhuset og for at undgå, at Frederiksberg får rødt flertal

Et af kommunalvalgets mest spektakulære dramaer står til at udspille sig på Frederiksberg, hvor 112 års konservativt styre risikerer at falde ved valget den 16. november. I 2017 var det bare 168 stemmer, der forhindrede Socialdemokratiet i at indtage borgmesterposten, og efter en masse mediefokus på den unge konservative borgmester Simon Aggesen, der har tjent et større millionbeløb på omdiskuterede bolighandler, kan det meget vel være denne gang, at Frederiksberg går i rødt.

Hos Dansk Folkeparti er der også spænding på. Sidste gang mistede DF sin ene plads i kommunalbestyrelsen, men nu udvides kommunalbestyrelsen fra 25 til 29 pladser, og det øger chancen for, at DF kan få en plads på Frederiksbergs majestætiske rådhus.

“Det bliver svært, men med flere pladser er chancerne større, så det er bare om at prøve og det vil da være en kæmpe skuffelse, hvis vi ikke kommer ind,” siger DFs spidskandidat på Frederiksberg, Eva Bechmann.

Giver den en ekstra skalle

Derfor knokler Eva Bechmann og resten af DF i disse dage med at føre valgkamp. Men ikke kun for at sikre DF en plads i kommunalbestyrelsen. Det er også for at forhindre, at rød blok får flertallet i den traditionelt borgerlige hovedstadskommune.

”Det stod jo ret lige sidst, så det kunne godt ske at det skifter denne gang, og det motiverer til at give den en ekstra skalle, for det vil være en helt anden politik, der vil blive ført, hvis de røde kommer til magten. Jeg kan faktisk ikke holde ud at tænke tanken, at Frederiksberg skulle blive en rød kommune,” siger Eva Bechmann og nævner som eksempel, at Radikale Venstre, der ønsker et systemskifte på Frederiksberg, vil have flere flygtninge og migranter til kommunen.

”De radikale mener, at Frederiksberg vil kunne huse 500 migranter. Men hvor skal de placeres henne og hvem skal det gå ud over? I forvejen hænger vores ældrepleje i bremsen,” siger Eva Bechmann.

“Jeg kan faktisk ikke holde ud at tænke tanken, at Frederiksberg skulle blive en rød kommune”

Det motiverer til at give en ekstra skalle, at Frederiksberg risikerer rødt flertal ved kommunalvalget, siger Eva Bechmann.

Hjalp Skaarup med valgkamp

Det er anden gang hun stiller op til kommunalvalget. Sidste gang var efter bare et par års medlemskab af Dansk Folkeparti, som Eva Bechmann meldte sig ind i for at give Peter Skaarup en hånd ved folketingsvalget.

”Jeg har altid stemt på Dansk Folkeparti, og i 2015 så jeg så en annonce, hvor Peter Skaarup søgte frivillige til at hjælpe sig med sin valgkamp. Det var spændende og interessant, og jeg kom til at snakke med den lokale DF-forening, og inden jeg så mig om, var jeg valgt ind i bestyrelsen. Derefter blev jeg opstillet til både kommunal- og regionsrådsvalget i 2017, og det var en ganske fin oplevelse,” fortæller Eva Bechmann, der i dag også er DFs lokalformand.

Brug for DF

Den 57-årige spidskandidat, der til daglig arbejder som lægesekretær, mener, at Dansk Folkeparti vil kunne gøre en forskel i kommunalbestyrelsen, der i dag består af politikere fra Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet og Venstre.

”Jeg synes, der er brug for, at vi kommer ind og præger kommunen med vores politik. Jeg vil f.eks. forhindre, at der bliver bygget i højden på Frederiksberg, for vi skal bevare vores smukke by og der skal være plads til alle. Vi vil også arbejde imod de kræfter, som vil sælge hospitalsgrunden fra til ejerlejligheder. Vi mener, at den fortsat skal bruges til sundhedsopgaver. Desuden vil jeg arbejde for, at det ikke er halalmad, der serveres i vores institutioner,” siger Eva Bechmann.

Dansk Folkeparti opstiller tre kandidater på Frederiksberg. Ud over Eva Bechmann er  Christian Bülow og David Gerschwald på stemmesedlen for DF.

Der er brug for DF i Frederiksberg kommunalbestyrelse, mener Eva Bechmann.

8 spørgsmål til Eva Bechmann

Hvorfor er du aktiv i politik?

Ifølge en ungdomsveninde havde jeg tit en mening om tingene og gav udtryk for den.

Det er helt tilfældigt at jeg blev aktiv. Jeg så et opslag om mulighed for at hjælpe i Skaarups valgkamp, og her mødte jeg folk fra lokalforeningen på Frederiksberg, som opfordrede mig til at blive medlem, hvilket jeg blev. Herefter gik det slag i slag og i dag er jeg lokalformand.

Hvad bliver din og DFs mærkesag til valget?

Vores mærkesag bliver de ældre, og alt hvad som omfatter dem; hjemmepleje, plejehjem, klippekort, hovedrengøring osv.

Udover det er tryghed i hverdagen på Frederiksberg utrolig vigtig – alle skal kunne færdes sikkert uden at blive antastet eller overfaldet, nogle gange med katastrofale følger.

Nævn et par vigtige resultater, som DF har opnået i den forgangne valgperiode?

DF har desværre ingen siddende i kommunalbestyrelsen, vi mistede vores mandat ved sidste valg.

Hvad er DFs nuværende rolle i byrådet?

DF har desværre ingen siddende i kommunalbestyrelsen, vi mistede vores mandat ved sidste valg.

En bedre ældrepleje og tryghed i hverdagen er to af mærkesagerne for DF på Frederiksberg, fortæller Eva Bechman.

Er DF i valgforbund – og med hvem?

Ja, vi er i valgforbund med Konservative, Venstre Kristendemokraterne, Nye Borgerlige og Liberal Alliance.

Hvordan skal I føre valgkamp?

Udover de debatter, vi hver især skal til, så bliver det på gader og stræder, sociale medier osv.

Når valget er slut – hvordan håber du så, at det er gået?

Jeg håber, at vi stadig er en konservativ kommune men med et aftryk fra DF. Forhåbentlig har vi fået en kandidat i kommunalbestyrelsen, og meget gerne to – det ville være drømmescenariet, da det jo må siges at være en fordel at have en at sparre med.