ALDE II – Handelsaftale, Migrantpagt og Erasmusstuderende

0
2771
Lars Vestergaard

Nej, jeg mener ikke at Det Radikale Venstre vil indlemme Afrika i EU. Men Migrantpagten er et ønske om et tættere samarbejde med Afrika, og formanden for den liberale gruppe ALDE-gruppe i Parlamentet taler for at knytte Afrika tættere til EU. Dett skriver folketingskandidat Lars Vestergaard i en opfølgning på sit indlæg tidligere på ugen, som Mandag Morgens Tjek Det har kritiseret

Af Lars Vestergaard, folketingskandidat for Dansk Folkeparti, Københavns Storkreds

“Man skal høre meget, før ørerne falder af, men nu sker det lige om lidt. ALDE – Alliance of Liberals and Democrats in Europe ønsker at udvide EU med hele det afrikanske kontinent”.

Sådan indledte jeg forleden et debatindlæg om ALDE, som vil knytte Afrika langt tættere på Europa, end du lige forestillede dig. Det var en meningsytring, som jeg fortolker ALDE og deres arbejde.

Det resulterede i en henvendelse fra 1MandagMorgens ’Tjek det’-redaktion, som mente, at jeg skriver, at Det Radikale Venstre vil indlemme Afrika i Europa. Det gjorde jeg ikke. Jeg nævnte, at ALDE taler for det, og at B og V er medlemmer. ALDE går også 100 % ind for Migrantpagten4+5.

Artiklen på MandagMorgens TjekDet-medie.

Den tættere tilknytning til Afrika skal ske med både fremme af migration, handelsaftaler og erasmus-studerende. (en slags EU-SU til at studere i et andet land end dit eget).

Klip fra link 3:

“Expected results: The Alliance will lead to concrete results such as the creation of up to 10 million jobs in the next 5 years. With EU financial support mobilised by 2020: 35,000 students and academics from Africa will benefit from Erasmus+ by 2020. A further 70,000 will benefit by 2027, reaching a total of 105,000 in ten years.”

Den amerikansk-århusianske professor i statskundskab Derek Beach citeres:

“Man kunne forestille sig, at man ville åbne op for kvalificeret arbejdskraft begge veje. Men at man med et fælles økonomisk område vil skabe øget migration, har ingen gang på jorden.

Selv om ALDE-formanden ønsker, at samhandel med det afrikanske kontinent skal styrkes, skal vi altså ikke forvente arbejdskraftens frie bevægelighed over Middelhavet, som vi kender det internt i EU”.

At omtale et fællesøkonomisk område som ‘et udvidet Europa’ er så tæt på løgn, som man kan komme. Det har intet på sig,” siger Derek Beach, der er professor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet.

Ja, ja. Derek blev så ikke spurgt om alle mulige andre EU-Afrika tiltag såsom Migrantpagten. Det er jo lige netop den frie migration – den frie bevægelighed, som Migrantaftalen5 handler om. Døm selv – læs kilderne – vær kritisk. DF stod alene i Folketinget om at bede Lars Løkke om ikke at underskrive Migrant-Pagten.

Professor Rebecca Adler-Nissen, Statskundskab på Københavns Universitet skriver i en mail til TjekDet, ”For faktisk er ideen med det fælles økonomiske område at lave en slags frihandelsaftale med afrikanske lande for at styrke Afrikas økonomi. På den måde håber man at forhindre, at afrikanske migranter søger mod Europa”,

og yderligere

“Det økonomiske område handler ikke om EU-medlemskab. Man kunne tværtimod sige, at målet er at styrke de afrikanske lande og dermed på længere sigt mindske indvandring og flugt til EU”.

Det kan være helt fint med en handelsaftale, men når den kombineres med massive mængder betalte studerende og fri migration, så bliver jeg ikke tryggere ved deres politiske mål. ALDEs ene udtalelse kan naturligvis ikke stå alene, som jeg lod den gøre. Den skal ses i et større billede, hvor Migrantpagten er væsentlig. Der var 9 EU-lande, der ikke ville skrive under. Lars Løkke Rasmussen skrev under. Tænk over det.

Jeg lover i Mandag Morgens ’Tjek det’ artikel at dementere, hvis jeg har bragt falske nyheder. Det kan være et stærkt udtryk at sige, at EU vil indlemme – det kan antyde noget fysisk, når det kun er en nærmere økonomisk tilknytning – en frihandelsaftale. ’Indlemme’ var et stærkt ord for frihandelsaftale – et fælles økonomisk område. Og jeg indvilger også gerne frivilligt i at omformulere det til, at EU vil knytte Afrika tættere til Europa med fri migration, frihandelsaftaler og op til 105.000 sponsorerede uddannelsesmuligheder (Erasmus-legater). Frihandelsaftaler er i øvrigt en god idé. Og så kan man synes om det, hvad man vil.

EF startede også som et fælles økonomisk område, så man kan kun frygte for, hvad det næste bliver med ALDE og EU. Du har stadig valget den 26. maj 2019. Stem DF.

1: https://www.mm.dk/tjekdet/artikel/df-kandidat-klandrer-fejlagtigt-v-og-rv-for-at-ville-have-afrika-med-i-eu?fbclid=IwAR1B7Mi3FvQDlgL2P_28aMURg7i3QVSGynPfIPlFbQKzGe0H7Vh_lXqGkEk

2: https://alde.eu/en/news/1210-alde-fully-backs-un-pact-on-migration/

3: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-5702_en.htm?fbclid=IwAR1EMQpwpPUUwZ2SzLJ8AnrFlTFaaLXCVKJKsa8ANVWRLEYekDMmxP6bNNE

4: https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/20180503_declaration-and-action-plan-marrakesh_en.pdf?fbclid=IwAR0FL3X5Hipm-ezKm8mNijzRESQTYDbK2iDBP5RHKGr5H_2kjlEg_tLXfIM

5: https://ditoverblik.dk/migrantpagten-er-ikke-blot-et-stykke-hvidt-papir/

6: https://ditoverblik.dk/konservative-enige-med-df-fn-aftale-vil-oege-migrant-stroemmen/

7: https://ditoverblik.dk/ni-eu-lande-siger-nu-nej-til-at-underskrive-fn-aftale/