AfD-politiker slået ned af tre formummede mænd

0
2132
AfD i Bremen skriver om overfaldet på sine facebookside og har lagt et billede op af Frank Magnitz i hospitalssengen. Billedet viser, hvor voldsomt han er medtaget af overfaldet. Vi har skåret den mest blodige del væk.

Tre formummede mænd overfaldt mandag aften Frank Magnitz ved Bremens ledende teater og slog ham med en lægte. Ifølge AfD’s afdeling i delstaten Bremen, hvor Magnitz er formand, sparkede de ham, da han lå ned. Han blev reddet af en bygningsarbejder

Overfaldet på den 66-årige erhvervsmand og politiker, der har siddet i Forbundsdagen siden 2017, fordømmes fra alle sider. Alligevel bruger mange politikere lejligheden til igen at tage afstand fra AfD. Lederen af de tyske socialdemokrater, Andrea Nahles, siger:

”AfD er en politisk modstander af vores tolerante og fredelige samfund.” I det lys skal hendes fordømmelse af overfaldet ses: ”Hvem der bekæmper partiet og dets politikere med vold, begår forræderi mod disse værdier og bringer vores sameksistens i fare.”

Overlever

Tysk politi har nedsat en særlig kommission for at komme til bunds i sagen. Tyske medier skriver samstemmende, at det er et politisk motiveret overfald, og den vurdering deles af politiet. De nyeste oplysninger fra politiet tyder på, at der kan have været mere end tre om overfaldet.

Politiets fokus er på eventuelle vidner, der så Magnitz forlade en nytårsreception hos den ledende avis i byen eller som så selve overfaldet. Den relativt venstreorienterede by Bremen har set en del hærværk mod partiet AfDs hovedkontor, hvor ruder er blevet knust og en bil ødelagt. Også enkelte politikere er blevet truet.

Magnitz er indlagt med alvorlige skader, men meldes udenfor livsfare. Han var tirsdag i stand til at tale med en journalist, men husker ikke noget fra selve overfaldet.