18-årige kvinde livstidsdømt – planlagde terrorangreb i London

0
3183
Terrorgruppen planlagde også et angreb i London-bydelen Westminister.

18-årige Safaa Boular ville sprænge British Museum i luften. Hun var en del af en ren kvindelige IS-terrorcelle, som også talte hendes mor og søster

Den 18-årige Safaa Boular er som den hidtil yngste kvinde i Storbritannien blevet dømt for at planlægge et terrorangreb. Safaa Boular blev i sidste uge idømt en livstidsdom i London på mindst 13 års fængsel for at være en del af en ren kvindelig IS-terrorcelle.

Med i terrorcellen var også hendes mor og storesøster, som begge fik fængselsdomme i juni. Den 22-årige søster fik en livstidsdom på mindst 16 år, mens moderen fik seks år og ni måneders fængsel for at hjælpe med planlægning af terror.

Safaa Boular, der bor i London-forstaden Vauxhall, planlagde at rejse til Syrien for at gennemføre et selvmordsangreb på vegne af IS. Hun var som 15-16-årig blevet rekrutteret af en britisk IS-kriger, Naweed Hussain fra Coventry, som hun også var blevet online-gift med. Men hun måtte opgive planerne i Syrien, fordi hun havde vakt den britiske sikkerhedstjenestes mistænksomhed og derfor ikke kunne rejse ud af landet. I stedet opfordrede Naweed Hussain hende til at lave et angreb i London, og da han blev dræbt i Syrien ved et drone-angreb, besluttede Safaa Boular at gå videre med planerne og lave et angreb på British Museum i London.

Den 18-årige kvinde har indrømmet terrorplanerne, men hun sagde i retten i London, hvor hun var klædt i vestligt tøj, at hun i dag er afradikaliseret.

Dommeren, Mark Dennis QC, kaldte hende dog i følge BBC for en “meget klog og velarktikuleret person”, som “handlede med åbne øjne og var gammel nok til at tage sine egne beslutninger og sine egne valg.”

Læs mere hos BBC her: Teenager Safaa Boular jailed for life over IS terror plot