Muslimsk læge og forfatter roser dansk burkaforbud

0
20538
Kvinder i niqab under en demonstration i København imod tildækningsforbuddet, som trådte i kraft i onsdags. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Den britisk-amerikanske læge og forfatter Qanta A. Ahmed, der er praktiserende muslim, advarer i et indlæg i Politiken mod burkaen og niqaben. ”De er symboler på et kulturelt kvindehad og en politisk markør af islamistiske sympatier”

Tildækningsforbuddet, som trådte i kraft den 1. august 2018 i Danmark, får ros fra en markant muslimsk debattør og forfatter.

Det er den britisk-amerikanske læge og forfatter Qanta A. Ahmed, som lørdag i Politiken giver sin fulde støtte til loven, som forbyder at bære de muslimske klædedragter burka og niqab, der dækker ansigterne, på offentlige steder.

I forvejen har en flere andre europæiske lande forbudt påklædning, der dækker ansigtet helt. Frankrig tog det første skridt med et forbud i 2011, og senest er Holland på vej med et forbud.

“Jeg støtter Danmarks beslutning om at forbyde burkaer, fordi jeg er praktiserende muslim. Jeg støtter et forbud mod at bære niqab – et slør, der dækker hele ansigtet undtagen øjnene – uanset om det er i Frankrig eller i hvilket som helst andet land, for der er intet grundlag i islam for at bære niqab. Hvis man påstår det, er det et gennemført bedrag over for vores værtslande og en forvanskning af den muslimske tro,” skriver Qanta A. Ahmed.

“Et polariserende symbol”

Qanta A. Ahmed har arbejdet som læge i Saudi Arabien, hvor hun selv var tvunget til at gå med abbaya, en løsthængende heldragt. Hun konstaterer i Politiken, at mens Saudi Arabien er ved at slække på de strenge muslimske regler, er niqab’en er på fremmarch i Europa. Det skyldes i følge forfatteren, at islamistiske grupper bruger niqab som et anti-vestligt, proislamistisk statement mod det sekulære samfund. Et statement, der er bygget på et kulturelt kvindehad og ønske om at adskille kønnene.

”Danmark tager med sit forbud et markant skridt mod at bekæmpe islamismen – en beslutning, jeg støtter som troende muslim, der bekæmper islamisme. Islamismen er en totalitær bedrager, der ønsker at kapre islam. Ved at eliminere niqaben fjerner man et af de nyortodokse muslimers stadig mere polariserende symboler fra det offentlige rum. Det er kun islamister, der forlanger af deres kvinder, at de skal tilsløre deres ansigt, og det sker gennem en forkvaklet udlægning af koranen, som ikke har noget med islams oprindelse at gøre,” skriver Qanta A. Ahmed.

”Danmark tager med sit forbud et markant skridt mod at bekæmpe islamismen”.

Muslimske lande forbyder niqab

Ifølge den britiske-amerikanske forfatter hænger niqaben uløseligt sammen med salafismen og wahabismen, to nyortodokse former for islamisme. Hun skriver, at der i koranen intet belæg er for at kræve kvinders ansigter tilsløret og flere muslimske lande forbyder da også dragter, der dækker ansigtet. Det sker af sikkerhedshensyn, og fordi ansigtstildækningen knyttes sammen med fremmarchen af salafistiske strømninger. Marokko, hvor 99 procent af befolkningen er muslimer, har for nylig indført et forbud mod at fremstille og bære burka med henvisning til risikoen for terror.

”Danmarks forbud mod niqaben fortjener ros som et stærkt og afgørende træk til beskyttelse af både det sekulære, liberale demokrati og alle indbyggere og borgere i Danmark – og ikke mindst pluralistiske muslimer, som ellers ville blive tvunget til tavshed af antidemokratiske islamister,” skriver Qanta A. Ahmed i Politiken.

”Ved at eliminere niqaben fjerner man et af de nyortodokse muslimers stadig mere polariserende symboler fra det offentlige rum.”