Martin Henriksen: Tørklæder bør forbydes i folkeskolen

0
42993
Tildækningsforbuddet trådte i kraft 1. august., Det blev af modstanderne markeret med demonstrationer i bl.a. København. Her er det kvinde inden demonstrationen på Den Sorte Plads i København. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører Martin Henriksen glæder sig over, at forbuddet mod niqab og burka er en realitet. Næste mål et forbud mod religiøs hovedbeklædning i skolen, siger han

En mærkedag i kampen for dansk kultur og danske værdier. Det kalder Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører Martin Henriksen den 1. august, hvor tildæknings-forbuddet trådte i kraft i Danmark.

Men for Dansk Folkeparti er det ikke gjort med den nye lov, som forbyder burkaer og niqaber i det offentlige rum. Nu gælder det tørklæder, som ifølge Martin Henriksen bør forbydes i Folkeskolen.

”For mig at se bør vores fælles folkeskole være helt fri for religiøs hovedbeklædning. Her tænker jeg selvfølgelig først og fremmest på det muslimske tørklæde. Folkeskolelærere og elever bør ganske enkelt ikke bære religiøs hovedbeklædning,” skriver Martin Henriksen i et indlæg i BT.

DF-ordføreren mener, at det sender et forkert signal, hvis læreren har tørklæde på:

”For mig signalerer det en hel masse, som slet ikke hører hjemme i folkeskolen: Opdelingen i rene og urene, manglende ligeværd mellem mænd og kvinder, islams fortrinsret over samfundets demokratiske spilleregler etc.”.

Martin Henriksen mener desuden, at det svækker elevernes mulighed for at blive integreret, hvis de bærer tørklæde:

”For eleverne bør folkeskolen være et frirum fra muslimske miljøers krav om at tilpasse sig værdier, som er uforenelig med danske værdier. Skolepiger kommer i skolen for at lære og blive en del af det danske fællesskab. Tørklædet modvirker dette,” skriver Martin Henriksen i BT.

”For mig signalerer det en hel masse, som slet ikke hører hjemme i folkeskolen”.