Udsigt til dobbeltstraf mod corona-forbrydelser

0
1790
Tyveri af coronaværnemidler som mundbind og håndsprit skal udløse en fordobling af straffen, mener bl.a. Venstre og Dansk Folkeparti. Regeringen bakker ideen op. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Regeringen på vej med lovforslag, der skal fordoble straffen for coronarelaterede forbrydelser. DF kræver som minimum fængsel og vil have videresalg til ågerpriser med i loven

“Politiet advarer. Vi har i Helsingør konstateret, at nogle svindlere henvender sig til borgerne og udgiver sig for myndighedspersoner, der skal tage tests for corona smitte. Lad endelig være at lukke dem ind. Det er sandsynligvis tricktyve”.

Sådan skriver Nordsjællands Politi mandag aften på Twitter. Det er bare en af mange eksempler på, at kriminelle prøver at udnytte coronakrisen, og det får nu flere partier til at kræve dobbelt straf til kriminelle, der begår coronarelaterede forbrydelser.

Forslaget blev lanceret af Venstre mandag morgen. Det fik omgående opbakning fra Dansk Folkeparti, og nu skulle regeringen være på vej med et lovforslag, som skal hastebehandles på torsdag.

Tweet fra Nordsjællands Politi mandag aften.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup siger, at der skal findes en model, der “virkelig afskrækker”. DF mener, at loven skal have en minimumsstraf, så en bøde ikke bare straffes med en større bøde. Som minimum skal der være fængselsstraf.

“Vi vil holde regeringen op på, at det virkelig skal have en afskrækkende effekt. Vi vil ikke se de her vanvittige handlinger, hvor nogen kynisk udnytter coronakrisen,” siger Peter Skaarup.

Ud over tricktyverier og tyverier af værnemidler som håndsprit mener DF også, at loven om dobbeltstraf skal omfatte videresalg til ågerpriser af livsvigtige varer som f.eks. håndsprit.