Tyskland: Migranter gør livet svært for flygtninge fra Ukraine

0
2456
Tyskerne bruger gymnastiksale, kaserne og containere for at give ukrainerne husly. Foto: Christof STACHE / AFP

Tyskernes modvilje mod at få sendt migranter hjem, der ikke har ret til at opholde sig i Tyskland, forhindrer hjælp til de flygtede ukrainere

Tyskerne har svært ved at finde plads til de hundredtusinder, der er flygtet fra Ukraine med kurs mod Forbundsrepublikken. Frem til den 28. marts har de tyske myndigheder registreret over 272.000, der ønsker at blive i Tyskland som asylsøgende. Dertil kommer et meget stort og ukendt antal, der er rejst ind på turistvisum og som søger til venner og familie.

Tyskerne bruger gymnastiksale, kaserne og containere for at give ukrainerne husly, mens tusinder af boliger bliver brugt til at huse migranter uden ret til at være i Tyskland. For eksempel er der 43.000 migranter, der har fået asyl i Grækenland, som nu forsøger at få et økonomisk bedre liv i Tyskland. De får bolig og penge imens det meget langsommelige tyske asylsystem vurderer deres sager, selvom de ikke har udsigt til asyl.

Forholdene kritiseres især af oppositionspartiet CDU – ressourcer, der ellers kunne gå til krigsflygtninge fra Ukraine. Sagen kommer frem, samtidig med at der er et større fokus på migranter, der har købt ukrainske pas for at slippe med ind i EU (LINK).

Kilder: Welt, Bild, Merkur