Tyskland: Hver tiende mord begås af en afghaner

0
3186
Arkivfoto

Nyt såkaldt æresdrab på afghansk kvinde chokerer tyskerne. Tallene viser, at mere end ti procent af alle mord i Tyskland i 2021 blev begået af en afghaner

Billederne af hans arrestation var voldsomme og de billeder, som må være gået forud, langt værre. Morderen havde lige skåret halsen over på sin tidligere kone efter at have væltet hende omkuld og sat sig ovenpå hende. Offeret omtales i tyske medier som Zohra G. og hun efterlader seks børn – deres far er morderen.

Den 42-årige mand, hvis navn ikke nævnes i medierne, forsøgte at flygte med den blodige kniv i hånden fra gerningsstedet i Pankow i Berlin. Han blev forfulgt af vidner og overmandet af politiet. Da han kom for en dommer, kunne dommeren dog ikke se, at der var tale om mord og sendte ham i stedet i fængsel tiltalt for manddrab.

Efter seneste opgørelse lever der op mod en kvart million afghanere i Tyskland. De udgør altså færre end 0,3 procent af Forbundsrepublikkens indbyggere og deres andel af mord er tilsvarende mere end 30 gange gennemsnittet.

Politikerne tavse

Den store tyske avis Bild har dækket denne og mange andre æresdrab og er tydeligt forarget over dommeren i sagen. Trods drabets voldsomhed og trods det, at manden igen og igen er blevet taget i vold mod sine børns mor kunne dommeren altså ikke se andet end et manddrab. Samme blindhed overfor kulturelt betinget vold rammer også landets politikere.

Bild nævner i sin omtale af sagen, at landets politikere, der ellers altid er klar med en kommentar, er underligt tavse, når mordene sker i muslimske kredse. Og ingen af landets kendte politikere har nævnt sagen med et ord. Noget som også lederen af politiets fagforening i Berlin, Rainer Wendt, bekræfter overfor avisen:

”Sådanne angreb er ikke bare i Berlin, men i hele Tyskland blevet den grusomme hverdag. Efter den første ophidselse siger de så, at nu skal man jo ikke overdrive – og så skynder de sig tilbage til deres egen dagsorden.”

Kilder: BKA, Bild