Tyske journalister har gennemtrawlet politiets arkiver og fundet frem til at islamister er langt den største gruppe af farlige ekstremister, der eftersøges af tysk politi

Egentlig ville journalisterne se hvor mange hel- og halvnazister, som politiet leder efter. De gennemgik alle registre fra de 16 forbundslande, og fandt ud af at på en bestemt dag (den 28. marts i år) manglede politiet at arrestere ekstremister i 5980 tilfælde. Men 4503 arrestordrer var udstedt på mennesker, hvis forbrydelser skyldes deres ekstreme religiøse ideologi – i klartekst betyder det islamister.

Særligt de højreorienterede på listen har politikernes opmærksomhed. Både de tidligere kommunister og de grønne i Forbundsdagen spørger igen og igen til dem. Derimod spørger de aldrig til de Syrien-krigere og andre islamistiske forbrydere, som politiet ikke kan finde.

”Disse tal spørger politikere fra Die Linke og Die Grüne regelmæssigt efter. I reglen med den dagsorden, at det dog ikke kan være rigtigt, at hundreder af eftersøgte neonazister er på fri fod. Men om de tusinder af islamister, der også bliver eftersøgt – om dem handler det ikke,” skriver bladet i dag.

Denne kritik er dobbelt interessant, fordi Der Spiegel i den grad er fortaler for det multikulturelle Tyskland og tåler ellers ingen kritik af de store muslimske grupper i Tyskland. Men tallene er klart overvældende.

Flere og værre

Mens islamister altså udgør af trefjerdedele af de eftersøgte ekstremister, så udgør højreorienterede omkring en tiendedel. Politiet har åbenbart ikke grund til at eftersøge venstreorienterede ekstremister i samme grad – kun 141 arrestordrer er rettet mod den gruppe ud af i alt 5980 arrestordrer. I øvrigt er tallet af arrestordrer lidt højere end antallet eftersøgte, da nogle er eftersøgt for mere end en forbrydelse eller forseelse.

Mange af de islamistiske forbrydere, som politiet forsøger at finde, bliver eftersøgt for alvorlige forbrydelser i forbindelse med IS eller andre terrorgruppers handlinger i andre lande. Til sammenligning så eftersøges 80 procent af de højreorienterede ekstremister for mindre forseelser, herunder ubetalte bøder eller afgifter for at have kørt uden billet. Et tilsvarende billede gælder for de venstreorienterede ekstremister i Tyskland.

Gennemgangen er lavet af tidsskriftet Der Spiegel sammen med en tv-station, MDR.