Thulesen Dahl: Task force skal forhindre svindel med milliardhjælp

0
1225
Finansminister Nicolai Wammen (S) taler på sidste uges pressemøde, hvor der blev præsenteret en større coronahjælpepakke for erhvervslivet. Bag finansministeren ses Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2020

DFs formand opfordrer statsministeren til at sætte sig for bordenden og sikre, at de mange milliarder i coronahjælp ikke havner i de forkerte lommer

Sporene skræmmer. Når der er adgang til statskassen, er der altid svindlere, som vil prøve at udnytte situationen. Spørg bare i Skat, hvor man har udbetalt 12,8 milliarder kroner i udbytteskat til udenlandske svindlere.

Det fik i sidste uge Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til at ”komme med en lille bøn”, da Folketingets partier præsenterede en corona-hjælpepakke med et større milliardbeløb til kriseramte virksomheder. Kristian Thulesen Dahl advarede om, at pengene ikke må havne i de forkerte lommer:

”De skal gå til de rigtige, ikke til de forkerte. Derfor ligger der både et tungt ansvar på de mennesker, der skal administrere det her, men også på dem, der skal bruge de mange penge til gavn for os alle sammen,” sagde DF-formanden.

Statsministeren for bordenden

Nu skruer han op for advarslen. I sit ugebrev skriver Kristian Thulesen Dahl, at “vi ikke ikke har råd til at være naive og bare fylde svindlernes lommer”. Han appellerer derfor til, at der etableres et effektivt kontrolsystem, så det sikres, at hjælpen udbetales til de rigtige, uden at kontrollen bliver for bureaukratisk eller langsommelig. En opgave, som statsministeren bør stå i spidsen for, skriver Kristian Thulesen Dahl.

”Jeg vil kraftigt opfordre til, at statsministeren sætter sig for bordenden for at sikre dette. Måske ved at lave en taskforce med særligt ansvar for udbetalingen af de 50 mia. kr., der de kommende uger kan blive udbetalt fra statskassen,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

Han har selv et bud på, hvordan der kan laves en ikke-bureaukratisk løsning.

”Mon ikke man kan komme langt med bl.a. en forholdsvis simpel manøvre om, at ansøgere skal opgive deres bankforbindelse, som så hurtigt skal bekræfte, om det er en kunde, man kender godt eller ej. De gode solide, som har været i branchen i årevis, skal nemlig hurtigt og nemt støttes – mens dem, der pludselig dukker op for at få fællesskabets penge, skal tjekkes en ekstra gang, før udbetalingen sker,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

Hele ugebrevet kan læses her:

Opfordring til statsministeren: Nu skal hjælpepakker ud at virke – men det skal sikres, at pengene hjælper de rigtige!