Thailand: Muslimsk terror vender tilbage

0
5570
Mindst 15 personer døde ved terrorangrebet i det sydlige Thailand. Foto: REUTERS/Surapan Boonthanom

Natten til onsdag blev mindst femten personer dræbt, da formodede islamistiske terrorister angreb en kontrolpost i provinsen Yala i det sydlige Thailand

Angrebet er det voldsomste i flere år og samtidig relativt sofistikeret. Ofrene var næsten alle frivillige i et borgerværn, der netop var organiseret for at forhindre denne type af angreb. Over de senere år er mindst 7000 døde i terrorangreb i de fire sydlige provinser i Thailand, hvor flertallet af befolkningen er muslimer.

Angriberne kom fra flere sider og dræbte otte på stedet, mens syv døde af deres sår. Redningsfolk blev forhindret i at nå hurtigt frem, fordi angriberne havde fældet træer og spredt søm på vejene hen til kontrolposten. Efter myrderierne slap de væk med en del våben.

”Overalt, hvor jeg trådte, var der blod,” sagde en af redningsfolkene, Saritphan Sae-jang til journalister på stedet.

Området blev annekteret af Thailand i 1909 og var inden da et muslimsk kalifat. Det er først i de senere år, at modsætningen mellem muslimer der og den overvejende buddhistiske befolkning i år har taget til. Efter en serie af bomber i foråret har sommeren været roligere.

Det danske udenrigsministerium advarer mod rejser i de fire sydlige provinser. I lighed med Sverige og Storbritannien anbefaler man alle at undgå rejser, der ikke er absolut nødvendige, i det muslimsk dominerede område.

Foto: TUWAEDANIYA MERINGING / AFP