Muhammed hyldet med “fredsmarch” i København – kontroversiel organisation stod bag

0
3292
Screenshot af livesending på Minhaj-ul-Qurans facebookside fra søndagens demonstration.

Den muslimske organisation Minhaj Ul-Quran arrangerede søndag en såkaldt fredsmarch midt i København i anledning af Muhammeds fødselsdag. Stifteren bag Minhaj Ul-Quran har på Youtube forsvaret dødsstraf i Pakistan for Muhammed-kritik

Søndag blev profeten Muhammeds fødselsdag fejret med en stor såkaldt fredsmarch, der gik fra Søndermarken i Valby og sluttede på Rådhuspladsen i København.

Bag marchen stod organisationen Minhaj Ul-Quran. Men arrangementet, som er en årligt tilbagevendende begivenhed, fik ingen omtale i danske medier.

Det undrer Dansk Folkepartis tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen. For Minhaj Ul-Quran er en temmelig kontroversiel organisation, påpeger han.

”Det kræver ikke meget research at finde ud af, at stifteren mener, at kritik af Muhammed bør straffes med døden. Når sådan en organisation holder en stor demonstration, så burde medierne interesserer sig for det. De burde møde op og spørge deltagerne, om de bakker stifterens synspunkter op,” siger Martin Henriksen.

Stifter bakkede op om dødsstraf på YouTube

Han henviser til artiklen Muslimsk leder afsløret i at prale af blasfemilov fra Berlingske i 2012. Heraf fremgik det, at Minhaj Ul-Qurans pakistanske stifter Muhammad Tahir ul Qadri går ind for dødsstraf for kritik af Muhammed.

Berlingskes artikel fra 2012.

Under et besøg i Danmark havde Muhammad Tahir ul Qadri ganske vist afvist, at han bakkede op om Pakistans kontroversielle blasfemilov, som kan føre til dødsstraf for alle, der ikke udviser respekt for profeten. Men Berlingske kunne afsløre, at Tahir ul Qadri på en YouTube-video fra 2010 praler med, at han har kæmpet for at få gennemført loven og at han mener, at alle – hvad enten man er muslim, jøde, kristen eller ikke-troende – skal ”modtage dødsstraffen nøjagtigt som en hund”, hvis man ikke viser profeten respekt.

”Kunne man forestille sig at en kristen organisation, hvor stifteren gik ind for dødsstraf for kritik af Jesus, arrangerede en stor demonstration i Danmark, uden at det vakte opsigt? Det tror jeg ikke.Jeg tror journalister ville møde og spørge deltagerne, om de går ind for det samme,” siger Martin Henriksen.

”Kunne man forestille sig at en kristen organisation, hvor stifteren gik ind for dødsstraf for kritik af Jesus, arrangerede en stor demonstration i Danmark, uden at det vakte opsigt?”

Martin Henriksen, tidligere udlændingeordfører for DF

Tilbød at hjælpe piger videre til koranskole

Artikel fra BT i 2002.

Også på anden vis har Minhaj Ul-Quran vist sig som en kontroversiel organisation. I 2004 kunne BT afsløre via en pakistansk muldvarp, som de sendte til fredagsbøn i Minhaj Ul-Qurans moske i Valby, at folk i organisationen åbenlyst hjalp med at sende børn fra Danmark til genopdragelse på koranskoler i Pakistan. Det beskrives i artiklen Herfra sendes små piger til koranskoler.

Muldvarpen, der kaldte sig Hamid, fik udleveret et nummer på en person, der kunne hjælpe ham, og da han ringede nummeret op, var det Minhaj Ul-Qurans nummer. Her fik han tilbudt forskellige koranskoler i Pakistan, da han udgav sig for at være en far til to piger på 10 og 13 år, der syntes at han døtre var blevet for danske.

”Jeg synes danskerne bør vide, hvad det er for holdninger en sådan organisation har. Det er jo vanvittige synspunkter stifteren har udtrykt,” siger Martin Henriksen, der kalder søndagens demonstration for en muslimsk magtdemonstration:

”Vi har ikke tradition for den slags store religiøse markeringer i det offentlige rum, og jeg ved, at mange danskere opfatter det som provokerende og unødigt aggressivt. For mig at se er det udtryk for, at man vil manifestere sin magt og vise, at man kan dominere i områder, hvor islam er i mindretal,” siger han.

“Sameksistens og kærlighed til alle”

Minhaj Ul-Quran skriver selv på sin facebookside, at søndagens fredsmarch var for alle, også ikke-muslimer:

“Har du ingen planer idag , så deltag til vores march og giv et twist til dagen. Alle er velkomne uanset ens religion og etnicitet, da det er et fredsoptog der markere Profeten Muhammads budskab om sameksistens og kærlighed til alle,” lød det forud for søndagens demonstration.