Sverige: Mindst 44 børn bortført af deres familie til udlandet

0
2001

Hvert år sendes masser af børn og unge fra indvandrerfamilier i Sverige til udlandet for at blive tvangsgift eller sendt på koranskoler i familiens hjemland

Hvad nu hvis en bus med 44 børn pludselig forsvandt. Ville det så ikke være forsidestof i ugevis i de svenske aviser? Det spørgsmål stiller den svenske avis Expressen i en leder.

Avisen har uden tvivl ret. Men faktisk er mindst 44 børn forsvundet i Sverige i første halvår 2019, uden at det har været forsidestof i svenske aviser. Der er nemlig tale om børn i indvandrerfamilier, som mod deres vilje er blevet ført ud af Sverige. Enten for at blive tvangsgift med en person fra familiens hjemland. Eller måske for at blive sendt på koranskoler eller for at blive ”helbredt” for homoseksualitet.

I følge Svenska Dagbladet har en landsdækkende krisetelefon mod æresforbrydelser i 1. halvår 2019 fået henvendelser fra 102 personer. Heraf er de 44 børn eller unge, som allerede har forladt Sverige. Men tallet kan være meget større, for der laves ikke national statistik på området i Sverige.

Radiokanalen p4 fortæller, at der alene i Norrköping Kommune manglede 24 børn i alderen 6 til 15 år, da man lavede en opgørelse tre uger efter sommerferien. I Mjølby mangler der fem elever på det lokale gymnasium. Men skolen har undladt at indberette de forsvundne elever til de sociale myndigheder.

I Sverige er det forbudt at tvinge nogen til ægteskab mod deres vilje, og det er forbudt at lokke personer til udlandet under falske påskud for at bortgifte dem. Men siden loven blev strammet senest i 2014, har der kun været få retssager og der er kun blevet fældet dom i fire sager, skriver Expressen.