Sverige: Asylansøger voldtog 14-årig – kan ikke udvises, fordi han nægter coronatest

0
8411
Arkivfoto

Kriminelle afviste asylansøgere i Sverige har fundet en ny fidus til at undgå at blive sat på et fly hjem. De nægter simpelthen at tage en coronatest

På Facebook og gennem chattjenester deler de dømte migranter og deres svenske venner ideer til at undgå turen hjem. Og da både flyselskaber og deres hjemlande kræver en negativ corona test, så er det bare at nægte at tage testen. For svensk politi har ikke lov til at tvinge dem til at lade sig teste.

Ifølge avisen Expressen er det nu omkring 90 % af de udviste, der bruger den fidus. Og det gælder også mænd, der har begået alvorlige forbrydelser. Et tilfælde handler om en fjortenårig pige, som to afghanske mænd drak fuld og forbrød sig imod.

De to migranter blev dømt for voldtægt, men den ene slap for udvisning, fordi retten vurderede, at han havde været så længe i Sverige, at det ikke ville være rimeligt at sende ham hjem. Den anden mand sidder også stadig i Sverige, netop fordi han nægter at åbne munden for en podepind.

En midaldrende svensk kvinde, der har haft ham boende og som ser ham som sin søn, siger til avisen, at migranterne og deres venner skriver sammen på Facebook og andre steder om den slags. Og hun synes, at det er helt i orden, for som hun siger til avisen:

”Egentlig er han jo uskyldig. Han er ingen voldtægtsmand – han er min søn.”

Et tilfælde af mange

Det vil den nu 16-årige pige, som han er dømt for at voldtage, nok ikke være enig i. Eller de to piger i det vestlige Sverige, der blev voldtaget af tre andre afghanske mænd. Efter dommen og udvisningen har mindst en af mændene brugt corona fidusen til at blive længere i Sverige. Ifølge hans advokat har han selv valgt at rejse hjem.

Netop det provokerer både politiet og almindelige svenskere. For det er den udviste, der beslutter om han vil rejse hjem – og hvornår. Og da de svenske domme om udvisning er underlagt tidsfrister, kan de blot nægte at lade sig teste – eller bruge en anden undskyldning – og til sidst helt slippe for udvisning.

Sagerne sætter fokus på de mere end firs udenlandske forbrydere, som Sverige ønsker at udvise – uden held. Sidste år foreslog de svenske konservative, Moderaterna, at man kunne udvise bandekriminelle – selv uden at de var blevet dømte. Men når selv dømte voldsforbrydere ikke udvises, så er Sverige langt fra det mål.

Kilder: Expressen, SVT